Rata de incidență COVID în București a ajuns la 6,64 la mie

Rata de incidență COVID în București a ajuns la 6,64, potrivit datelor publicate joi de Direcția de Sănătate Publică.

Este o creștere mai mică decât în primele zile ale săptămânii. Luni, rata de incidență era 4,95 la mie, marți a ajuns la 5,57, iar miercuri la 6,33 la mie.

Până vineri este așteptată decizia fermă a autorităților privind scenariul de funcționare a școlilor.

Pragul de închidere a școlilor la 6 la mie rata de infectare a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, potrivit unei declarații de presă făcută de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Pentru ca măsura să intre în vigoare, este necesară o decizie CNSU, urmată de o hotărâre de guvern și de ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

De la pragul de 6 la mie, se instituie carantina de noapte în weekend

De asemenea, de la pragul de 6 la mie, se instituie carantina de noapte în weekend. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, persoanele nevaccinate nu pot ieși din casă între orele 20.00 – 5.00 decât pentru câteva motive întemeiate. În aceste zile, magazinele se închid la ora 18.00.

În plus, sunt interzise nunțile, botezurile, se închid cinematografele, sălile de spectacole, teatrele, sălile de fitness.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că se va lua decizia ca restaurantele să rămână deschise pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidență. Și în acest caz este așteptată o decizie a autorităților.

Conform reglementărilor în vigoare, în 48 de ore de la depășirea pragului de 6 la mie, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență este obligat să se întrunească pentru a pune în aplicare reglementările în vigoare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati