Război între PNL și USR PLUS la Sectorul 1. Clotilde Armand ar fi amenințat viceprimarul PNL că îl dă afară din birou

0
255
clotilde armand
Foto: Facebook / Clotilde Armand

Război între PNL și USR PLUS la Primăria Sector 1. Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a dezvăluit, într-un mesaj publicat pe Facebook, amenințările primarului Clotilde Armand la adresa consilierilor PNL, dar și la adresa viceprimarului Ramona Porumb căreia i-ar fi transmis că o mută din Primărie pentru că „a îndrăznit să nu fie de acord cu toate punctele de pe ordinea de zi a ședinței” de Consiliu Local.

Scandalul are legătură cu modul în care conduce Armand sectorul, PNL acuzând-o pe aceasta de atitudini dictatoriale.

„Sunt pur și simplu siderat. Nu am crezut că putem trăi asemenea momente în România anului 2021 (…)  Pentru că viceprimarul PNL, împreună cu colegii liberali, a îndrăznit să nu fie de acord cu fiecare punct de pe ordinea de zi (…) a dat buzna în biroul viceprimarului PNL, aflat în ședința de Consiliu, ca să anunțe consilierii acestuia că dă afară din primărie viceprimarul PNL și staff-ul ei. Vor fi mutați în altă clădire și au la dispoziție…seara aceasta să se mute”, scrie președintele PNL Sector 1.

Primarul Armand a ieşit din sală ca să scrie o postare pe Facebook

Burduja susțin că în ședința de Consiliu, la punctul despre situaţia şcolilor în prag de redeschidere, adăugat pe ordinea de zi la propunerea consilierilor PNL, primarul Armand a ieşit din sală ca să scrie o postare pe Facebook.

„Păcatul este că echipa PNL a avut “tupeul” să pună întrebări dificile și să ridice probleme delicate despre proiectele de pe ordinea de zi. Si despre halucinantele întâmplări de la ADP (…) Dupa ce a revenit in ședinta de consiliu, explicația primarului Armand a fost aceasta: „v-am facut o concesie cu acel birou, dar mi-am dat seama ca nu apreciati această concesie”. Judecati dumneavoastră”, scrie Burduja.

Viceprimar PNL: ”M-au anunţat colegii că a venit în birou şi ne-a cerut să ne mutăm”

„Nu pot comenta gestul în sine. Am avut opinii diferite pe anumite proiecte, este normal. A fost situaie neprevăzută discutam pe tema deschiderii şcolii. M-au anunţat colegii că a venit în birou şi ne-a cerut să ne mutăm (…) Nu pot comenta gestul în sine”, a declarat Ramona Porumb la Antena 3.

Armand: şedinţa Consiliului Local a fost deturnată de consilierii PNL şi PSD

Anterior, în cursul zilei de miercuri, aceasta a postat pe Facebook că şedinţa Consiliului Local a fost deturnată de consilierii PNL şi PSD.

„Şedinţa de Consiliu Local al Sectorului 1 de astăzi, în care trebuia să discutăm despre spitale, şcoli, reforma Poliţiei locale şi despre digitalizarea ADP, a fost deturnată de consilierii PNL şi PSD, care au vrut să discutăm despre compania de salubrizare. Asta este urgenţa lor. Compania respectivă a emis fix în timpul şedinţei un comunicat de presă cum că ei nu mai presează servicii. Foarte bine, să facă ceea ce consideră. Mai există şi alte firme de salubrizare pe lumea aceasta. Dar domnii şi doamnele de la PNL+PSD nu realizează asta. Vor să plătim rapid nişte facturi emise nelegal de compania de salubrizare. Normal, e dragoste mare între consilierii PNL şi firma respectivă. De ei a fost adusă această firmă şi tot ei au semnat cel mai păgubos contract de salubritate din România”, a scris Clotilde Armand.

Proiectele privind reducerea funcţiilor de conducere în cadrul Poliţiei Locale şi digitalizarea atribuirii parcărilor de reşedinţă au fost respinse în şedinţa Consiliului Local Sector 1 de miercuri, pentru a doua oară.

Consilierii PNL o acuză pe Clotilde Aramand că vrea să reorganizeze poliția „peste noapte” după bunul plac și că proiectul privind atribuirea parcărilor reședință are în spate interesele lui Cornel Bărbuţ, consilier local USR PLUS, despre care au apărut în spaţiu public dovezi că se implică direct în elaborarea regulamentului pentru parcări, deşi este într-un evident conflict de interese ca CEO al firmei private Vegacomp, care furnizează soluţii pentru parcări.

“USL trăiește la Sectorul 1! Și trăiește bine”

La polul opus, Clotilde Armand îi acuză pe consilierii PNL și PSD că au blocat, pentru a doua oară, eliminarea corupției din Poliția Locală.

”Ședința de Consiliu Local a Sectorului 1 de astăzi în care trebuia să discutăm despre spitale, școli, reforma Poliției Locale și despre digitalizarea ADP a fost deturnată de consilierii PNL și PSD care au vrut să discutăm despre compania de salubrizare. Asta este urgența lor.

Compania respectivă a emis fix în timpul ședinței un comunicat de presă cum că ei nu mai presează servicii. Foarte bine, să facă ceea ce consideră. Mai exită și alte firme de salubrizare pe lumea aceasta. Dar domnii și doamnele de la PNL+PSD nu realizează asta.

Vor să plătim rapid niște facturi emise nelegal de compania de salubrizare. Normal, e dragoste mare între consilierii PNL și firma respectivă. De ei a fost adusă această firmă și tot ei au semnat cel mai păgubos contract de salubritate din România. Sper să plătească consilierii PNL și PSD facturile ilegale din banii lor. Acesta e doar un detaliu, știu. Detaliu pe banii noștri. Apoi mai apare un comunicat. Tot în timpul ședinței și la câteva minute după primul. Din partea PNL. Iar acest comunicat conține niște întrebări adresate de niște oameni total absenți de activitatea primăriei. Sunt 10 întrebări. Pentru toate acestea am un singur răspuns: USL trăiește la Sectorul 1! Și trăiește bine. Pentru că leadership-ul organizației PNL Sector 1 urmează alte interese. Pentru PNL+PSD nu există mafia din Poliția Locală, nu există problema începerii școlilor, problema spitalelor sau alte urgențe. Există o singură problemă: să plătim niște facturi ilegale către firma de salubrizare adusă de ei în primărie. Ar face bine domnul Ilie Bolojan și domnul Emil Boc (pentru ambii întreaga mea admirație) să le ofere acestor falși liberali o lecție despre administrația publică. Au mare nevoie.

În rest, prioritatea mea este să facem această comunitate prosperă. Că de asta suntem aici. Mai departe, îi las pe cei din PNL și PSD să facă politică și campanie electorală cât doresc. Noi mergem mai departe cu proiectele și angajamentele noastre. Lupta pentru normalitate este una de anduranță. Și vom lupta. Până la capăt”, a transmis Armand într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.