Războiul preţurilor/ Carrefour nu mai vinde produsele PepsiCo, în Franţa, din cauza scumpirilor

0
668
Imagine de Pascua Theus de la Pixabay
Carrefour i-a anunţat pe clienţi că nu va mai vinde în Franţa produsele PepsiCo, cum ar fi Pepsi, Lay’s şi 7up, deoarece au devenit prea costisitoare, transmite Reuters.
  • De joi, rafturile cu produse PepsiCo din magazinele Carrefour din Franţa vor avea un anunţ în care se precizează: „Nu mai vindem această marcă în urma creşterilor inacceptabile de preţuri”, a anunţat un purtător de cuvânt al retailerului francez, scrie Agerpres.

Reprezentanţii PepsiCo nu au răspuns solicitărilor de a comenta această informaţie.

În octombrie, compania americană anunţase că intenţionează o majorare „modestă” a preţurilor în acest an, cererea fiind solidă, în pofida preţurilor ridicate, astfel încât a revizuit în creştere, de trei ori, estimările privind profitul din 2023.

În 2023, comercianţii cu amănuntul de produse alimentare din câteva ţări, inclusiv Germania şi Belgia, au anunţat că au oprit comenzile de la furnizorii de produse alimentare, în urma majorării preţurilor, o tactică în negocierile de preţuri, care au devenit mult mai dure, în contextul inflaţiei ridicate.

Nu se ştie dacă produsele PepsiCo care sunt deja pe rafturile Carrefour vor fi retrase de la vânzare, a declarat purtătorul de cuvânt al retailerului francez.

Datele preliminare publicate joi arată că în decembrie preţurile de consum au crescut în Franţa cu 4,1% în ritm anual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.