Razie a Brigăzii Rutiere în București; permise suspendate și amenzi în valoare de 15.000 de lei

17 soferi au ramas fara permis aseara, cei mai multi dupa ce au fost depistati la volan sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive, potrivit bucurestifm.ro.

Totodata, politistii de la Brigada Rutiera din Capitală au aplicat 28 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 15 mii de lei.

11 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;

4 pentru infracțiunile constatate (2 consum de substanțe psihoactive, 2 consum de băuturi alcoolice);

1 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric;

1 pentru nerespectarea semnalului de oprire efectuat de polițistul rutier;

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constate și 2 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au întocmit 6 dosare penale:

3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice,

2 conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor

psihoactive,

1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere în concurs cu, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice,

Un bărbat în vârsta de 47 de ani a condus un autovehicul pe bd. Beijing în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L pentru recoltarea probelor biologice. În acest caz, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

Un bărbat în vârsta de 38 de ani a condus un autovehicul pe bd. Pieptănari în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Având în vedere aceste aspecte, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1, în concurs cu prevederile art. 335 alin.1 din Codul Penal.

Un tânăr în vărstă de 21 de ani, a condus un autovehicul pe bd. Beijing sub influența substanțelor psihoactive. În cauză, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, a condus un autovehicul pe Calea Șerban sub influența substanțelor psihoactive. În cauză, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal, transmite Claudiu Costea de la Brigada Rutiera a Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati