Razie de amploare pe străzile din Capitală. Un șofer, prins după ce consumase cocaină

Șoferii care pornesc la drum băuți ori drogați, fiind un real pericol, au fost din nou în noaptea de sâmbătă spre duminică în vizorul polițiștilor, potrivit stirileprotv.ro.

Agenții de la Rutieră au făcut iar controale de amploare pe străzile din Capitală și bilanțul acțiunii a scos la iveală un adevăr deloc încurajator.

De pildă, un conducător auto consumase cocaină, după cum a arătat rezultatul testului și nu puțini dintre cei verificați aveau mintea tulbure din cauza alcoolului.

În doar câteva ore au fost date zeci de amenzi, în valoare totală de peste 30.000 de lei.

Polițiștii au împânzit mai multe zone circulate din Capitală și au tras pe dreapta, rând pe rând, șoferii care au trecut pe acolo, iar neregulile nu au întârziat să apară.

Un conducător auto în vârstă de 22 de ani a fost luat prin surprindere de rezultatul testului care a indicat faptul că a consumat cocaină. Tânărul a susținut în fața agenților că este o greșeală. El a fost dus la Institutul Național de Medicină Legală pentru a-i fi recoltate probe biologice, dar nu înainte de a-i fi percheziționată mașina.

În vehicul, oamenii legii nu au găsit substanțe interzise.

Unii dintre cei verificați nu au trecut de proba etilotestului. Un bărbat, de pildă, în vârstă de 39 de ani, avea o alcoolemie de 0,82 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Oana Pârvan, Agent al Brigăzii Rutiere: ”A fost condus la sediul INML, în vederea prelevării de mostre biologice, totodată fiindu-i întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.”

Și nu a fost singurul prins pe picior greșit.

Șoferii care, după verificări, și-au văzut liniștiți de drum laudă acțiunile polițiștilor.

Șofer”Foarte bine, foarte bine. Să nu mai umble bețivii pe stradă.”

Șofer“Este foarte bine, nu trebuie să urce nimeni cu băuturi alcoolice la volan. Este foarte periculos.”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati