Razii ale Brigăzii Rutiere în București: 86 de amenzi de peste 62.000 de lei și 39 de permise reţinute

Amenzi în valoare de peste 62.000 de lei, 39 de permise de conducere reţinute, cele mai multe pentru infracţiuni la regimul rutier şi pentru conducere sub influenţa alcoolului, 2 permise fiind reţinute pentru conducere agresivă, în urma unei acţiuni desfăşurate în noaptea de sâmbătă spre duminică în Capitală de poliţiştii Brigăzii Rutiere, transmite News.ro.

”La data de 07/08, respectiv 08/09 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe arterele din Capitală pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive”, anunţă Brigada de Poliţie rutieră.
În cadrul activităţilor de control desfăşurate, poliţiştii rutieri au aplicat 86 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 62.440 lei, şi au constatat 21 infracţiuni la regimul circulaţiei: 6 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului; 8 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive; 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere; 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul suspendat/anulat; 3 conform Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri; 1 conform Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.
De asemenea au fost reţinute 11 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate şi 39 permise de conducere: 15 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice-contravenţie), 16 pentru infracţiunile la regimul rutier, 1 pentru încălcarea regimului legal de viteză cu peste 50km/h,  1 pentru încălcarea regimului legal de viteză cu peste 70km/h, 4 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, 2 pentru conducere agresivă.
Printre exemplele prezentate de poliţişti se numără cel al unui bărbat în vârstă de 47 de ani depistat pe o stradă din Capitală, în timp ce conducea un autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 2,36mg/l alcool pur în aerul expirat.
Un alt caz este cel al unei tinere în vârstă de 30 de ani depistată pe o stradă din Sectorul 5, în timp ce conducea un autovehicul  sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest a  rezultat faptul că acesta a consumat substanţe interzise.
Un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost depistat pe o stradă din Sectorul 4, în timp ce conducea un autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,13mg/l alcool pur în aerul expirat.
”În cauză, s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile, eliberandu-i-se dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără drept de circulaţie. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amenda in valoare de 1305lei”, precizează poliţiştii.
Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost depistat pe o stradă din Sectorul 5, în timp ce conducea un autovehicul, deşi avea permisul de conducere suspendat.
În acest context, pe numele său a fost deschis dosar de cercetare penală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati