Razii ale Poliției pe Bulevardul Barbu Văcărescu din Sectorul 2

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului București a continuat, în această săptămână, împreună cu Brigada Rutieră Bucureşti şi Poliţia Locală sector 2, activităţile de prevenire a opririlor și staționărilor neregulamentare pe una dintre cele mai intens circulate artere ale Capitalei: Bulevardul Barbu Văcărescu.

Acţiunile poliţiştilor locali i-au vizat pe acei conducători auto care, în loc să folosească parcarea gratuită amenajată într-un mall din apropiere, şi-au făcut un obicei din a-şi lăsa maşinile pe linia de tramvai, în zona de acţiune a indicatoarelor rutiere care interzic acest lucru. Mai mult, blocarea căii de rulare a tramvaiului, chiar dacă aceasta este în reparaţie, îngreunează traficul, împiedică deplasarea autospecialelor de intervenţie în caz de urgenţă şi creşte riscul producerii de accidente.

Aplicarea măsurilor sancţionatorii în cazul şoferilor indisciplinaţi s-a făcut gradual. Într-o primă fază, aproape o sută de conducători de automobile parcate neregulamentar pe linia de tramvai au fost atenţionaţi, în scris, cu privire la încălcarea O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Au urmat, apoi, sancţiunile contravenţionale aplicate acelor şoferi care au continuat să ignore indicatoarele rutiere de oprire şi staţionare neregulamentară. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 8.000 de lei, iar fiecare conducător auto sancţionat a primit şi puncte de penalizare.

Acţiunile de descurajare a șoferilor care aleg să opreasca sau sa stationeze neregulamentar în zonele aglomerate ale Capitalei vor continua.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati