Reacția Gabrielei Firea la acuzațiile aduse de Nicușor Dan, pe tema problemelor cu caldura din Capitală

Gabriela Firea catalogheaza drept „o declaratie facuta la disperare” postarea actualului edil Nicusor Dan in care acesta afirma ca ea este „sursa frigului din apartamentele” locuitorilor Capitalei.

Fostul primar al Capitalei sustine ca motivul pentru care nu se livreaza agent termic si apa calda in aproximativ 4.000 de blocuri din Bucuresti este defectarea unei turbine la un CET la care Guvernul ar fi trebuit sa realizeze reviziile in vara.

  • Firea: Dumnealui vrea sa apere Guvernul si se infunda, pana la urma, chiar pe domnia sa

„Cetatenii sunt mult mai inteligenti decat ii cred unii dintre politicieni. Postarea din aceasta seara a domnului Dan, poreclit de catre bucuresteni Frigusor, nu este altceva decat o declaratie facuta la disperare pentru ca este, cumva, intre ciocan si nicovala. De ce spun acest lucru? Motivul pentru care in aceste zile nu a fost apa calda si caldura in aproape 4.000 de blocuri – este o criza fara precedent, in timpul mandatului meu daca erau 2-300 de blocuri care pentru cateva ore sau o zi nu aveau apa calda sau caldura era o nenorocire (…) – cauza este lipsa de investitii la CET-uri. CET-urile care apartin de Ministerul Energiei si de Guvern, din pacate, nu s-a investit in ele, sunt foarte vechi, sunt piese chiar si de 50-60 de ani. O turbina buclucasa, ca sa-i spun asa, este cauza frigului din apartamente in acest moment. Oricat am vrea sa fim de ironici si de simpatici, apropo de postarea domnului Dan, nu cred ca seman cu o turbina de CET. De ce nu vine sincer in fata populatiei sa spuna: nu sunt eu de vina, ca primar, nu avem o avarie, deci nu am eu ce sa fac cu Termoenergetica, fosta RADET, este o problema la Ministerul Energiei care tine de Guvern”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

  • Fostul edil a mai precizat că pe timpul verii ministerul de resort ar fi trebuit sa realizeze reviziile la CET-uri.

„Era mult mai corect din partea lui sa spuna, ca primar, adevarul. Dumnealui prefera sa dea vina pe mine – oricum nu-l mai crede nimeni – in loc sa spuna adevarul si anume ca nu este el acum, pe moment, vinovat, ca nu e o avarie pe care o poate regla Termoenergetica, ci este vorba despre CET-uri care nu tin de Primarie. (…) Dumnealui vrea sa apere Guvernul si se infunda, pana la urma, chiar pe domnia sa”, a adaugat Firea.

Gabriela Firea a mai spus ca nu i se poate cere lui Nicusor Dan sa rezolve in cateva luni toate problemele, dar ca nu considera normal ca acesta „sa minta” ori „sa dea vina pe greaua mostenire”.

Nicușor Dan: Gabriela Firea este sursa frigului din apartamentele dumneavoastră

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati