Reacția lui Zelenski după ce MApN a recunoscut că bucăți dintr-o dronă rusească au căzut în România

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat, miercuri, după ce autoritățile române au anunțat că într-adevăr au fost găsite fragmente dintr-o dronă rusească în județul Tulcea. „Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă Putin ar fi reușit să pună piciorul cum trebuie în Ucraina”, a afirmat liderul de la Kiev, într-o intervenție online în cadrul summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M), care are loc la București, scrie digi24.ro.

„Dragi prieteni, în legătură cu acele fragmente găsite în România, au avut loc atacuri asupra infrastructurii noastre, am avut și victime… Acestea sunt consecințe ale atacurilor asupra porturilor Chilia, Reni și Ismail. Ce să vă spun? Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă Putin ar fi reușit să pună piciorul cum trebuie în Ucraina. Asta este ce s-ar fi întâmplat. El asta plănuia. În trecut ne-am aflat într-o perioade de captivitate din cauza unei lipse de solidaritate. 24 februarie a schimbat totul și am reușit cu toții să dăm dovadă de acte de solidaritate.

Ucraina este recunoscătoare țărilor dumneavoastră pentru spirijinul acordat. Simțim o mare recunoștință și când spun „noi” nu mă refer doar la ucraineni, ci și la popoarele dumneavoastră. Facem front comun pentru libertatea noastră comună, pentru vitorul nostru european comun”, a declarat Zelenski, la summitul I3M.

Preşedintele Ucrainei a arătat că „trebuie să ne gândim nu la ce se poate limita ci la ce se poate lărgi, pentru a exista o mai bună şi mai mare pregătire pentru viitor” şi a arătat că această formă de cooperare se numeşte Iniţiativa celor 3 Mări, dar nu este vorba de trei pereţi, ci de o formă de unitate, de eliminare a diviziunilor”.

„Când porturile ucrainene sunt bombardate aproape în fiecare noapte, trebuie să ne ocupăm şi să fim atenţi în permanenţă la logistica noastră. Este vorba până la urmă de o agresiune brutală împotriva tuturor, şi a europenilor. Consecinţele sunt resimţite peste tot. Ucraina este împotriva unor restricţii suplimentare asupra exporturilor noastre de cereale, însă noi avem nevoie de aceste produse să le exportăm pentru că ne trebuie fondurile şi până la urmă, beneficiul va fi pentru întreaga economie europeană, pentru segmentul european al economiei europene. E vorba până la urmă totuşi de supravieţuire în faţa terorii ruse”, a spus Volodimir Zelenski.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati