Reacţia unei bucureştence după ce şi-a găsit maşina strivită de zidul unui monument istoric

Incident grav în Capitală. Zidul unui monument istoric s-a prăbuşit din senin şi a căzut peste maşinile parcate în faţa clădirii. Nouă autoturisme au fost distruse. Deşi oamenii au semnalat în repetate rânduri că sunt puşi în pericol, nimeni nu a luat nicio măsură. Singura protecţie a fost o plasă care a cedat, în cele din urmă, sub greutatea bucăţilor de beton, potrivit observatornews.ro.

În imaginile primite pe Fii Observator se vede dezastrul lăsat în urmă de zidul de cărămidă, prăbuşit peste maşinile aflate într-o parcarea privată. Bucăţile de beton au distrus în total nouă autoturisme.

„Vecinii au spus că au auzit o bufnitură foarte puternică. M-a sunat socrul meu spunându-mi că s-a întâmplat o nenorocire şi că a căzut gardul peste maşini”, spune o femeie care şi-a găsit maşina strivită de peretele surpat.

La nici 20 de metri de locul în care peretele de cărămidă s-a prăbuşit, celelalte maşini sunt în continuare parcate, inclusiv autospeciala de poliţie. Asta, deşi riscul există în continuare.

Conacul Cantacuzino Dudeşti- Cioplea a aparţinut unei familii înstărite. Moştenitorii au vândut clădirea, iar în timp aceasta s-a degradat. O plasă proteja maşinile din apropiere de bucăţile de tencuială care cădeau de pe gard. Primăria de Sector spune că de-a lungul vremii a făcut mai multe sesizări la Primăria Capitalei prin care semnala că monumentul este un real pericol.

Încă şocaţi de ce li s-a întâmplat, oamenii evaluează pagubele. În Bucureşti, peste 300 de clădiri sunt încadrate în clasa I de risc seismic.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati