Recensământ 2022. Se prelungeşte colectarea datelor pentru populaţie

0
390

Recensământ 2022. Se prelungeşte colectarea datelor pentru recensământul populaţiei până pe 24 iulie, deşi ar fi trebuit să se încheie pe 17 iulie.

Perioada de colectare a datelor de către recenzori prin interviuri faţă în faţă (cu ajutorul tabletelor) se prelungeşte până în data de 24 iulie 2022, potrivit Hotărârii nr. 12/2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021, informează mediafax.ro.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat că aproape 47% din populaţia ţintă s-a autorecenzat din 14 martie până în 27 mai, în prima etapă.

Amenzi până la 3.000 de lei pentru cei care refuză să răspundă la întrebări

Etapa de recenzare pe teren ar fi trebuit să se desfăşoare până în 17 iulie.

Practic, din 31 mai până în 17 iulie ar fi trebuit să fie etapa de colectare a datelor de recensământ, prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Procesul colectării datelor merge greu, recenzorii se lovesc de uşi închise şi de oameni reticenţi şi s-au dat şi primele amenzi pentru cei care nu vor să participe la recensământ.

Sancțiunile în acest caz ajung și la 3.000 de lei, conform legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.