Recomandările ISU în caz de caniculă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) face mai multe recomandări românilor cu privire la ce ar trebui să facă în zilele caniculare. „Resturile de țigară pot genera incendii. NU le arunca oriunde!”, avertizează pompierii.

ANM a emis astăzi prima avertizare meteo de cod roșu de temperaturi extreme și disconfort termic din acest an.

În acest context I.S.U vine în întâmpinarea populației cu anumite recomandări pentru a evita tragediile generate de caniculă.

„Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi pe timpul perioadelor caniculare, accesând acest link!

În general după-amiaza se vor înregistra valori termice mari, iar disconfortul termic va fi accentuat”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Fiipregatit.ro este sursa oficială de informare pentru a ajuta cetăţenii să înțeleagă mai bine riscurile şi pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru.

Ce faci în caz de caniculă

  • evită deplasările, stai la umbră și evită expunerea la soare mai ales la orele prânzului
  • bea suficientă apă pentru a te hidrata corespunzător. Evită consumul bauturilor alcoolice!
  • poartă pălării de soare, haine lejere de culori deschise
  • consumă fructe și legume proaspete
  • nu aprinde focul în zone cu vegetație uscată sau în zonele împădurite
  • resturile de țigară pot genera incendii. NU le arunca oriunde!

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati