”Record absolut” la CFR: Trenuri Intercity vor scurta durata călătoriei între Brașov-București-Constanța

CFR Călători a introdus, începând de duminică, trenuri de pasageri de tip InterCity, care parcurg ruta într-un timp redus, anunţă Ministerul Transporturilor, meţionând că acest nou serviciu se adresează atât clienţilor business, cât şi turiştilor care vor să ajungă la munte sau pe litoral.

”Începând de astăzi, 13 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a noului mers de tren 2020 – 2021, CFR Călători a introdus mai multe trenuri de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs, confort sporit și cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio”, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Record absolut în sectorul feroviar

Astfel, trenul “Tomis Expres” a parcurs azi distanța de 391 km între Brașov – București – Constanța în 4h și 10’, ”un record absolut în ceea ce privește durata călătoriei pe această rută”.

Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanței Brașov – București în doar 2h si 07′ cu o singura oprire de un minut în Predeal.

Viteza maximă de circulație a fost de 160 km/h, iar viteză medie de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană).

Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 și vagon restaurant.

”Perechea de trenuri ”Tomis Expres” valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată București – Constanța și București – Predeal, părți componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunăre), investiții finanțate din fonduri europene cu contribuție de la bugetul de stat”, arată Ministerul Transporturilor.

Conform sursei citate, acest nou serviciu ”premium” se adresează atât mediul de business din cele trei municipii, cât şi călătorilor care se deplasează în scop turistic atât în zona montană, cât şi în staţiunile de pe litoral.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati