Record de donaţii caritabile la Magazinele SocialXChange din Sectorul 6; sunt aşteptate în continuare donaţii pentru copiii din familiile defavorizate

Vara anului 2019 rămâne sezonul în care oamenii au făcut cele mai multe donaţii în cadrul magazinelor caritabile SocialXChange, din Sectorul 6.

Dornici să se implice prin intermediul acestui proiect unic în România, membrii comunităţii au trecut des pragul magazinelor şi au donat produse din toate categoriile, de la mobilă, electronice, electrocasnice, rechizite, igienico-sanitare şi până la cărţi de poveşti şi jucării pentru copii, a informat joi un comunicat al Primăriei Sectorului 6.

Astfel, în fiecare lună de vară au fost peste 200 de donaţii, recordul fiind înregistrat în luna iulie, cu peste 250 de donaţii. O parte dintre acestea au fost primite şi pentru înscrierea copiilor la Atelierul de Poveşti, eveniment dedicat celor mici din dorinţa de a readuce cititul printre preocupările lor. Atelierul de Poveşti a avut loc în fiecare miercuri, pe parcursul vacanţei de vară, timp de nouă săptămâni. În toată această perioadă, aproximativ 200 de copii au trecut pragul celor două magazine.

Concomitent, pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor de lectură, a fost organizat şi un mic târg de carte în aer liber, în faţa celor două sedii ale magazinului. O măsuţă sau un raft, pline cu volume din literatura pentru toate vârstele şi gusturile, i-au aşteptat pe cititorii care au intrat în posesia operelor dorite prin intermediul unei donaţii constând în produse de strictă necesitate.

Conform principiului de funcţionare a magazinului, donaţiile vor ajunge în posesia unor persoane sau familii care se confruntă cu probleme finanaciare, dar numai în schimbul prestării de activităţi de muncă în folosul comunităţii.

Cei care doresc să facă donaţii sunt aşteptaţi în continuare, de această dată pentru a ajuta copiii din familiile defavorizate să înceapă şcoala cu zâmbetul pe buze. Cei mici au nevoie de rechizite şcolare, precum caiete, manuale şi cărţi şcolare, penare, instrumente de scris, dar şi ghiozdane.

Donaţiile pot fi aduse la sediile celor două magazine caritabile, pe Aleea Crângaşi nr. 3 sau pe Aleea Lunca Cernei 6A.

 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati