RECORD de maşini abandonate ridicate de pe domeniul public al Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 a declarat în anul 2021 toleranță zero pentru mașinile abandonate care ocupau inutil trotuarele sau locurile de parcare.

În acest an, au fost ridicate de pe domeniul public al Sectorului 1, prin dispoziție de primar, nu mai puțin de 287 de mașini abandonate, cu 20 mai multe decât au fost ridicate în Sectorul 1 în ultimii trei ani. În total, în anii 2018, 2019 și 2020, în Sectorul 1 au fost ridicate prin dispoziție de primar un număr de 267 de rable.

La cele 287 de mașini abandonate ridicate în acest an de către Poliția Locală a Sectorului 1, prin dispoziție de primar, se adaugă 1.563 de rable care au ridicate de proprietari în urma somării acestora de către primărie.

1.850 de locuri de locuri de parcare din Sectorul 1 au fost eliberate

Asta înseamnă că în Sectorul 1, în anul 2021, au fost eliberate 1.850 de locuri de locuri de parcare care erau blocate de mașinile abandonate.

„Nu voi mai permite ca Sectorul 1 să devină un cimitir de mașini abandonate. Bucureștiul se confruntă cu o criză a locurilor de parcare care poate fi atenuată prin eliberarea domeniului public de aceste autoturisme. Am cerut Poliției Locale să intensifice operațiunea de eliberare a străzilor, trotuarelor și locurilor de parcare de mașini abandonate și rezultatele se văd: în 2021 au fost ridicate mai multe autoturisme decât în ultimii trei ani. Această acțiune va continua și în anul 2022 pentru a reda domeniul public oamenilor”, afirmă primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Această acțiune, pe lângă locurile de parcare eliberate, aduce bani la bugetul local, prin valorificarea mașinilor abandonate la fier-vechi. Anul acesta, din cele 287 de mașini abandonate ridicate prin dispoziție de primar, un număr de 176 de rable au fost vândute la REMAT.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati