Rectorul SNSPA, despre România Educată: Este regretabil să observăm graba şi bucuria unor intelectuali de a anunţa ‘decesul’ unui demers de reformă a educaţiei

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Remus Pricopie, a vorbit despre necesitatea asumării de către viitorul ministru al Educaţiei a măsurilor de reformă a sistemului naţional de educaţie, stabilite în Proiectul România Educată.

„Este regretabil să observăm graba şi bucuria unor intelectuali – angajaţi politic – de a anunţa ‘decesul’ unui demers de reformă a educaţiei. În mod eronat, este asociată schimbarea de la Ministerul Educaţiei cu blocarea Proiectului România Educată. Discursul este unul strict politic, de atac al ‘oponenţilor’, indiferent cine sunt şi ce fac aceştia, nu unul îndreptat spre interesul şcolii.

De asemenea, nu am cum să mă asociez cu cei care, într-o manieră nu foarte educată (mai exact, folosind un vocabular de stadion), încearcă să ne explice de ce nu este bună România Educată.

Acestora le spun că se înşală. România trebuie să caute calea educaţiei, iar Proiectul România Educată asta face. Existenţa tuturor acestor dezbateri exprimă preocupare, interes, nu blocaj. Nu există proces de reformă fără zbateri, fără critici, fără pierderi de etapă şi fără momente de recalibrare. Asta nu înseamnă, însă, că proiectul este un eşec.

Indiferent cine va prelua portofoliul educaţiei va duce mai departe acest proiect, cu adaptările şi modificările absolut fireşti care se impun în urma tuturor dezbaterilor care au avut loc.

‘România Educată’ va merge mai departe, iar eu, din calitatea mea de profesor, rector SNSPA şi fost ministru al educaţiei, voi sprijini în continuare acest proiect de ţară”, a transmis Pricopie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati