Refugiaţii din Ucraina vor putea fi cazaţi în pavilionul central de la Romexpo. Vor fi amplasate 2.000 de paturi

0
199
Foto: Facebook/ Primaria Capitalei

Refugiaţii din Ucraina vor putea fi găzduiţi în pavilionul central al complexului Romexpo, potrivit unei hotărâri adoptate marţi, în unanimitate, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

În debutul şedinţei, Nicuşor Dan a declarat că preluarea spaţiului de la Romexpo în vederea cazării refugiaţilor este un proiect important, în contextul crizei din Ucraina.

„Este un spaţiu mare, pe care o să îl operăm, de care avem nevoie”, a spus el.

Conform proiectului, se aprobă protocolul de colaborare între Municipiul Bucureşti, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, şi Romexpo SA, în vederea cazării refugiaţilor din Ucraina, scrie Agerpres.

Cheltuielile ocazionate de utilităţi, pază, curăţenie sau amenajarea dotărilor necesare vor fi suportate din bugetul local al Municipiului Bucureşti.

Pavilionul central (A), cu o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, va fi dotat cu 200 de mese, 1.500 de scaune, 2.000 de paturi de campanie (paturile aparţin Municipiului Bucureşti – DGSUSS).

Protocolul va fi valabil 30 de zile, dar va exista posibilitatea prelungirii, prin act adiţional, mai spune sursa citată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.