Registrul Național de Vaccinare a picat. Cozi uriașe la centrele de imunizare de la Romexpo și Palatul Copiilor/ Primăria Sectorului 4: Procesul de vaccinare a fost reluat

Sunt cozi uriașe la centrele mari de vaccinare anti-Covid din București, respectiv la Romexpo și la Palatul Copiilor. Timp de două ore, Registrul Național de Vaccinare a fost blocat, așa că nu s-au putut elibera adeverințele de vaccinare.

UPDATE 14:00 Primăria Sectorului 4: Procesul de vaccinare a fost reluat și decurge în condiții normale

Vaccinarea persoanelor împotriva COVID-19 a fost sistată, în această dimineată, în toate centrele din Sectorul 4, în intervalul orar 08:30-11:30, a anunțat Primăria Sectorului 4, care menționează că procesul de vaccinare a fost reluat și decurge în condiții normale.

”Timp de 3 ore, nicio persoană programată pentru administrarea serurilor Pfizer sau AstraZeneca nu a putut fi imunizată, din cauza unor defecțiuni tehnice apărute la Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV), ce nu au permis înregistrarea datelor în sistem și nici eliberarea adeverințelor de vaccinare”, a transmis, miercuri, Primăria Sector 4, într-un comunicat de presă.

Pentru delocarea de îndată a situației, Primăria Sectorului 4, care are în administrare 6 centre de vaccinare, în 3 locații de pe raza sectorului, a luat legătura cu autoritățile competente.

„În acest sens, au fost informate instituțiile care se ocupă de administrarea și mentenanța sistemului informatic, RENV, și care au dat asigurări că problemele vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil.” , a completat sursa citată.

În momentul de față, platforma funcționează și, în ciuda unor mici disfuncționalități care încă persistă, procesul de vaccinare a fost reluat și decurge în condiții normale, astfel încât, în scurt timp, persoanelor care nu au putut fi imunizate în această dimineată să li se poată administra serul, conform programărilor.

În Sectorul 4 funcționează 23 de puncte de vaccinare Pfizer și 6 puncte de vaccinare AstraZeneca, pe care Primăria Sectorului 4 le administrează și în care, zilnic, sunt imunizate în jur de 2.500 de persoane.


Știre inițială

Încă de la primele ore ale dimineții, oamenii au venit în număr mare la Romexpo și Palatul Copiilor pentru a se vaccina anti-Covid.

Timp de două ore, au fost probleme cu înregistrarea lor și cu eliberarea adeverințelor de vaccinare, așa că oamenii au fost nevoiți să aștepte până la remedierea problemei, scrie Digi24.

„Momentan, experimentam dificultati in operarea aplicatiei, revenim in cel mai scurt timp. Vă mulțumim pentru înțelegere”, conform unui anunț de pe site-ul https://adulti.renv.ro.

Sistemul a redevenit funcțional în jurul orei 11.00.

Procesul de înregistrare și de eliberare a adeverințelor de vaccinare a fost reluat cu prioritate pentru cei veniți de la orele 8.00 – 9.00.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati