Reîncep lucrările la cinematograful Favorit din Drumul Taberei

Primăria Sectorului 6 a început lucrările de modernizare și consolidare a cinematografului Favorit, a anunțat primarul Ciprian Ciucu, pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, lucrările au fost sistate din octombrie 2021, la 30%, iar șantierul a intrat în conservare, după ce contractul cu constructorul – Aedificia Carpați – a fost reziliat din cauza creșterii cu mai mult de 50% a costurilor de execuție. Primăria a scos la licitație restul de executat, iar licitația a fost câștigată recent de același constructor.

”În sfârșit am deblocat lucrările la Centrul Cultural Favorit! Am dat astăzi ordinul de reîncepere a lucrărilor, constructorul se mobilizează! (…) În răstimpul în care nu s-a lucrat construcția a fost pusă în conservare. Faptul că am organizat o nouă licitație pentru lucrări a durat un an, dar dacă mergeam în justiție, dura mai mult și tot nu o scoteam la capăt. Cei care cred ca a durat mult, pot compara cu alte șantiere uitate, pentru care nimeni nu-și asumă nicio decizie și care sunt încremenite. Cum ar fi Prelungirea Ghencea, de exemplu”, a scris Ciucu pe pagina de Facebook.

Noul termen de finalizare a lucrărilor este de 2 ani de zile, iar valoarea contractului cu constructorul – la 88,52 milioane de lei (fara TVA), a mai scris primarul.

”Acum, noul termen de finalizare a lucrărilor este de 2 ani de zile, începând de azi! Îmi doresc foarte mult să văd aceasta construcție finalizată și să organizăm acolo spectacole, activități culturale, cursuri de teatru, dans, pictură, vizionări ale transmisiunilor sportive importante etc.

Vă mulțumesc pentru întelegere și așteptare! Si le multumesc cetățenilor din Iniţiativa Favorit pentru monitorizarea constanta a situației și pentru atitudinea asertivă!”, arată acesta.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati