Relaxarea restricțiilor în București ar putea fi decisă azi. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se întrunește la ora 13:00

Comitetul pentru Situații de Urgență din București se întrunește vineri de la ora 13:00, pentru a aproba ridicarea unor restricții ce vizează Capitala. Decizia vine după ce incidența COVID-19 în București a scăzut sub 3 cazuri la mie.

Bucureștiul se află în scenariului roșu din data de 20 octombrie 2020.

Prefectul Bucureştiului, Traian Berbeceanu, a declarat, miercuri seara, că la sfârşitul acestei săptămâni ar putea fi convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti, care să ia în discuţie adoptarea unei hotărâri prin care să fie relaxate măsurile sanitare în Capitală.

Cu o incidență a cazurilor se sub 3 la mia de locuitori, Bucureștiul iese din scenariul roșu și intră în scenariul galben.

Relaxarea restricţiilor în Capitală. Nicuşor Dan: Să mai aşteptăm câteva zile

Dacă Bucureștiul rămâne în scenariul galben până la 8 februarie, și elevii din anii terminali, clasa a VIII-a și clasa a XII-a, vor reveni în bănci la școală, așa cum o vor face și școlarii mici.

Ridicarea restricțiilor de circulație pe timpul nopții nu poate fi decisă însă de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, întrucât este o măsură decisă de Guvern la nivel național.

Prefectul Capitalei a anunțat miercuri că, dacă scăderea ratei infectărilor în București se va menține sub 3 la mia de locuitori, va redeschide restaurantele și barurile la interior, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc, în limita a 30% din locuri.

În conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate în cadrul relaxării sunt:

  • permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor
  • redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati