Remus Pricopie, despre manipularea prin sondaje: ”Geoană şi AUR folosesc agresiv acest instrument”

Remus Pricopie, rectorul SNSPA și analist politic, a dezvăluit într-o postare pe pagina sa de Facebook modalitatea prin care se încearcă manipularea opiniei publice prin aşa-numitele „cercetări sociologice”.

El a luat ca exemplu un sondaj din luna iunie a acestui an, în care AUR obținea 28% la alegerile europene din iunie 2024.

În final, rezultatele au fost cu totul și cu totul altele. Partidul AUR a obținut 4,93% la europarlamentare şi 6,27% la locale.

Remus Pricopie a luat un alt exemplu, un sondaj din luna octombrie, în care AUR este cotat la 22%, iar George Simion ar obține 19 procente în primul tur al prezidenţialelor.

”Aprox. 20% dintre români ar urma să voteze pentru prietenii lui Putin, la București”

„Manipularea prin sondaje: August 2023

AUR era anunțat, în urma unei „cercetări sociologice”, marele câștigător al alegerilor europene, din iunie 2024: 28%.

Iunie 2024

Rezultate alegeri europene: AUR – 14,93%.

Rezultate alegeri locale:  AUR – 6,27%.

Octombrie 2024

Un alt sondaj:
▪ AUR – a doua forță politică în viitorul Parlament al României: 22%.
▪ George Simion – alegeri prezidențiale, turul 1: 19%.

Cu alte cuvinte, aprox. 20% dintre români ar urma să voteze pentru prietenii lui Putin, la București. Aștept alegerile prezidențiale și parlamentare, pentru infirmarea acestor „estimări sociologice”.

  • PS: De aproximativ doi ani, Mircea Geoană ṣi AUR folosesc, într-un mod AGRESIV, acest instrument al manipulării prin sondaje, instrument care, dacă nu este combătut, chiar poate produce unele efecte electorale”, a scris Remus Pricopie, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati