Reorganizarea Poliției Locale din Sectorul 1, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de astăzi

  • Clotilde Armand: ”Adoptarea acestui proiect este o problemă de siguranță națională. Fac un apel la consilierii locali să se întoarcă cu fața la interesele cetățeanului”

Consiliul Local al Sectorului 1 se va întruni astăzi, 25 februarie 2021, la ora 14.00, în ședință ordinară, la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bd. Manta nr. 9. Pe ordinea de zi se află 23 de puncte, iar pe ordinea de zi suplimentară încă șase: : http://bit.ly/2P68Tv7

Cel mai important proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi îl constituie reorganizarea Poliției Locale Sector 1. Prin acest proiect, sunt reduse substanțial funcțiile de conducere din cadrul Poliției Locale, pentru eliminarea corupției și pentru eficientizarea activității acestei instituții.

Este vorba despre reducerea funcțiilor de conducere de la 31 la 16, eliminarea suprapunerilor de atribuții, comasarea activităților similare, precum și optimizarea activității structurilor de ordine publică și de inspecție.

Noua variantă a proiectului include o transformare a Serviciului Disciplina în Construcții, ale cărui atribuții se transferă în mare parte în cadrul Aparatului de specialitate al Primarului (punctele 18 și 19 de pe ordinea de zi).

“Această reorganizare este o etapă necesară pentru a construi o structură pe care să ne bazăm pentru a reforma Poliția Locală. Ce se întâmplă în prezent în această instituție este o problemă de siguranță națională. Corupția endemică de acolo și cei care poartă uniforma de polițist local și au făcut pact cu Mafia trebuie să dispară. Locul polițistului local este pe stradă pentru a veghea la siguranța publică și nu în spatele unor birouri în care de multe ori își fac propria agenda, diferită de cea a cetățeanului, și din care încasează inutil venituri. Fac din nou un apel la toți consilierii să fie conștienți de importanța acestei reorganizări, să lase la o parte interesele politice și să se întoarcă cu fața la problemele comunității și nevoile acesteia”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Ordinea de zi a şedinţei se aduce la cunoştinţa locuitorilor Sectorului 1 al Municipiului București şi este publicată pe site-ul oficial al instituţiei www.primariasector1.ro, la Rubrica ”Sectorul 1”, secțiunea ”Consiliul Local” – ”Convocator ședințe”, potrivit dispoziţiilor art. 135 alin. (4) și alin. (5) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ. Ședința Consiliului Local Sector 1 București este transmisă în direct pe pagina de internet a instituției și pe pagina de facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati