Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a anunțat, luni, că noua organigramă a Poliției locale are cu aproximativ 100 de posturi mai puțin, în timp ce de la Direcția de asistență socială și protecția copilului au dispărut aproximativ 130 de posturi.
Ciprian Ciucu afirmă că nu este mulțumit de Poliția locală și că polițiștii vor fi testați pentru a rămâne în funcție, iar ulterior vor fi monitorizați.
Ciucu: Polițiștii locali din Sectorul 6, testați pentru a rămâne în funcție
„Vor fi mai puțin cu cca. 100 de posturi. Cei mai mulți polițiști locali vor intra la testare, probe de cunoștințe și abilități fizice. Vor rămâne în Poliția Locală doar cei dedicați funcției, cei care își înțeleg rolul. Nu sunt mulțumit de Poliția Locală, se mișcă mai bine decât în urmă cu 6 luni, dar tot nu sunt mulțumit. Polițistul local trebuie să fie prezent și atent la TOT ce se întâmplă în jurul lui, se implice, să observe și să ia măsuri atunci când identifică un teren lăsat de izbeliște, când un dezvoltator imobiliar nu respectă normele de mediu și ori de câte situația o impune”, a explicat Ciprian Ciucu într-o postare pe Facebook.
Au dispărut 130 de posturi de la Direcția de asistență socială
Primarul Sectorului 6 declară că a început și procesul de restructurare de la Direcția de asistență socială și protecția copilului.
„Deja am demarat procesul de restructurare și am reușit performanța de a scutura schema de cca. 130 de posturi FĂRĂ A DESFIINȚA NICIUN SERVICIU SOCIAL. Nu ne oprim aici, în a doua etapă vom implementa standarde de costuri pe fiecare serviciu social pentru că acum unele servicii sunt cu două ori sau chiar trei ori peste standardele de cost ale Ministerului Muncii. De asemenea, deja facem o analiză de eficacitate și vor rămâne și vom insista pe acele servicii sociale cu adevărat necesare dedicat grupurilor defavorizate, persoanelor cu handicap, familiilor și copiilor aflați în sărăcie și în risc de sărăcie și a bătrânilor fără posibilități”, a precizat Ciucu.
Totodată, primarul Sectorului 6 amintește că a desființat Direcția de Administrare a Fondului Locativ, „o instituție de 50 de persoane care nu își justifica existența, bugetul și contractele și care acum face accesași treabă cu cca. o treime din personal”.