Repararea bugetului Capitalei se numără printre amendamentele parlamentarilor Forța Dreptei la bugetul pe 2024

1
347
Foto: Facebook / Ludovic Orban

Parlamentarii din Forța Dreptei au depus o serie de amendamente menite să corecteze din carențele grave ale proiectului bugetului de stat pe anul 2024, care urmează să intre în dezbaterea și votul Parlamentului, transmite ecopolitic.ro.

Între amendamentele propuse se numără eliminarea pentru anul viitor a subvenției bugetare pentru partidele politice, în cuantum de 313 milioane de lei, și redistribuirea fondurilor către schema de compensare a prețului la energie pentru consumatorii casnici.
Un alt amendament vizează readucerea bugetului Capitalei la un nivel acceptabil pentru a susține investițiile programate, prin aplicarea algoritmului de distribuire a cotelor defalcate din impozitul pe venit aplicat în 2020, distribuție care asigura o repartizare echitabilă (în funcție de atribuții) între Primăria Capitalei și sectoarele Bucureștiului.

Totodată, sunt aplicate majorări semnificative pentru investiții în construirea segmentelor de autostradă și drum-expres, precum și pentru sectoare de cale ferată care necesită o urgentă modernizare.

În ceea ce privește salarizarea profesorilor, se propune creșterea cu 20% a remunerațiilor cadrelor didactice începând cu 1 ianuarie 2024, precum și asigurarea sumelor necesare pentru decontarea transportului județean al elevilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.