Reprezentant ANAT despre situația din Grecia: ”În continuare se va zbura normal”

Cristian Bărhălescu – membru în Consiliul Director al ANAT a declarat marţi că românii sunt în continuare la chartere spre Grecia, pentru că ei ştiu că de fiecare dată nu li s-a pus în pericol viaţa, informează News.o.

Marea majoritate aşteaptă de multă vreme vacanţa aceasta şi vor călători, a mai spus reprezentantul ANAT, el arătând că pentru Grecia şi Turcia, 25% din PIB înseamnă veniturile din turism astfel că ”ei nu ar risca nici măcar un fir de păr din capul oricărui turist care vine dintr-o ţară străină şi care le aduce venituri”.

”Românii înţeleg ce se întâmplă, au văzut hărţile cu incendiile, unde sunt, în Curfu, undeva în nord-est, izolat, iar celelalte zone de sud, vest şi nord vest, celebre de altfel şi unde sunt cele mai multe zone de cazare nu sunt afectate. La fel în Rodos, partea de sud este împădurită, se vede clar că 10 sau 15% este afectat iar românii sunt în continuare la chartere, foarte puţini sunt care au venit să întrebe dacă se zboară sau dacă sunt probleme. Ei ştiu că de fiecare dată nu li s-a pus în pericol viaţa şi satisfacţia concediului”, a arătat reprezentantul ANAT, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Cristian Bărhălescu a precizat că pentru Grecia şi Turcia, 25% din PIB înseamnă veniturile din turism astfel că ”ei nu ar risca nici măcar un fir de păr din capul oricărui turist care vine dintr-o ţară străină şi care le aduce venituri, pentru a face bani şi au mare grijă de ei”.

”Considerăm că în continuare se va zbura normal, eu personal voi pleca în Corfu în 4 zile. De ce să nu merg? Ştiu foarte bine ce e acolo, mi-am sunat partenerul, mi-a zis că se simte puţin miros de foc”, a arătat Bărhălescu, menționând că este o insulă foarte mare.

În privinţa posibilităţii recuperării banilor de pe pachetele turistice achiziionate, acesta a spus că turiştii pot să îşi amâne vacanţele, în condiţiile în care nu se zboară şi au asigurare şi îşi pot recupera banii.

 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati