Reprezentanţi ai Agenţiei pentru Reducerea Ameninţărilor în Domeniul Apărării din cadrul Ambasadei SUA, vizită la șeful DSU Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a primit joi vizita unei delegaţii formate din reprezentanţi ai Agenţiei pentru Reducerea Ameninţărilor în Domeniul Apărării din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a DSU, în cadrul întâlnirii, Raed Arafat a vorbit despre sistemul de urgenţă integrat din România, despre capacitatea acestui sistem de a reacţiona şi răspunde rapid în situaţii limită şi, totodată, abilitatea acestuia de a face faţă unor situaţii complexe.

Tehnica de ultimă generaţie aflată în dotarea salvatorilor, achiziţionată prin fonduri europene nerambursabile, dar şi pregătirea personalului de intervenţie şi a populaţiei au reprezentat alte puncte de interes ale discuţiei.

Raed Arafat a menţionat diferitele acorduri, parteneriate sau memorandumuri de înţelegere semnate cu ţări din Uniunea Europeană şi cu state din afara spaţiului european, în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, dar şi al ajutorului oferit de România ţărilor aflate în situaţii unde viaţa comunităţilor se află în pericol, exemple fiind ajutorul oferit Greciei şi Franţei în limitarea răspândirii incendiilor de vegetaţie.

De asemenea, a fost evidenţiată strânsa legătură cu protecţia civilă, excelenta cooperare civil-militară rezultată în urma diverselor misiuni de sprijin, dar şi prin prisma exerciţiilor adaptate mai multor tipuri de dezastre.

În cadrul discuţiilor a fost prezentată şi situaţia actuală regăsită la graniţele ţării, acţiunile întreprinse de instituţiile statului cu rol în gestionarea situaţiei din Ucraina, ajutorul umanitar şi misiunile specifice de sprijin oferite de România, precum şi acţiunile derulate prin prisma colaborării strânse între instituţiile guvernamentale şi societatea civilă. AGERPRES

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati