Restricţii de circulaţie în Capitală vineri şi duminică, pentru desfăşurarea unor evenimente sportive

Mai multe restricţii de circulaţie vor fi aplicate vineri, 25 martie, în zona stadionului Steaua, unde va avea loc meciul de fotbal România – Grecia, şi a stadionului Arcul de Triumf, pe care vor juca echipele de tineret ale României şi Finlandei.

Meciul de fotbal România – Grecia

În data de 25 martie 2022, începând cu ora 20.15, pe Stadionul „Steaua”, se va desfăşura meciul de fotbal între echipele România – Grecia.

Pentru buna desfășurare a evenimentului se vor institui restricții în zona stadionului, după cum urmează:

– restricționarea traficului pietonal pe segmentul de trotuar dintre pasajul cu linia de tramvai 41 și aleea de acces auto în incinta Complexului Sportiv “Steaua” și permiterea circulației auto în ambele sensuri pe acest trotuar în data de 25 martie 2022, începând cu ora 13.00;

– restricționarea graduală și dacă situație o impune a traficului rutier pe Bd. Ghencea și pe străzile care acced către acesta, cu excepția riveranilor, pe segmentul cuprins între Drumul Sării și Str. Brașov, precum și pe Str. Brașov, între Bd. Ghencea și Bd. 1 Mai în data de 25 martie 2022, începând cu ora 16.00;

– restricționarea staționării mijloacelor auto în alveola din fața intrării în Complexul Sportiv „Steaua” și arcadă/zona caselor de bilete, în data de 24 martie 2022, începând cu ora 20.00.

Meciul de tineret între România şi Finlanda

Pentru meciul de tineret între România şi Finlanda, va avea loc restricţionarea graduală a circulaţiei pe breteaua din dreapta dintre strada Alexandru Constantinescu spre bulevardul Mărăşti, pe sensul de mers dinspre Arcul de Triumf spre bulevardul Mărăşti, din data de 25 martie, începând cu ora 12,00, şi restricţionarea totală începând cu ora 14,00.

În data de 25 martie 2022, începând cu ora 17.15, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, se va desfăşura meciul de fotbal între echipele România – Finlanda.

Pentru buna desfășurare a evenimentului se vor institui restricții în zona stadionului, după cum urmează:

– restricționarea graduală a circulației pe breteaua din dreapta dintre Str. Alexandru Constantinescu spre Bd. Mărăști pe sensul de mers dinspre Arcul de Triumf spre Bd. Mărăști din data de 25 martie 2022, începând cu ora 12.00 și restricționarea totală începând cu ora 14.00;

– restricționarea parcării autovehiculelor pe breteaua din dreapta, din Str. Alexandru Constantinescu spre Bd. Mărăști, pe sensul de mers dinspre Arcul de Triumf spre Bd. Mărăști, din data de 24 martie 2022, ora 22.00.

– interzicerea opririi/staționării pe banda I de circulație a Str. Alexandru Constantinescu pe sensul de mers dinspre Arcul de Triumf spre Bd. Mărăști din data de 25 martie 2022, începând cu ora 12.00;

– interzicerea opririi/staționării pe banda I de circulație a Bd. Mărăști, pe sensul de mers dinspre Mănăstirea Cașin spre Piața Montreal pe toată lungimea stadionului Arcul de Triumf din data de 25 martie 2022, începând cu ora 12.00.

Duminică va avea loc evenimentul sportiv „Legal Half-Marathon”

De asemenea, duminică, 27 martie, va avea loc evenimentul sportiv „Legal Half-Marathon” în Bucureşti.

Pentru buna desfășurare a evenimentului se vor institui restricții de circulație după cum urmează:

– în intervalul orar 07.00-13.45, pentru Semimaraton 10km pe traseul: Bd. Unirii (Tribunalul București) – Piața Unirii – întoarcere fără afectarea traficului în intersecție – Bd. Unirii – Biblioteca Națională – Bd. Mircea Vodă – întoarcere Pasaj Mărășești – Bd. Unirii – Piața Alba Iulia –  Bd. Decebal – Str. Delea Nouă – întoarcere pe Bd. Decebal fără afectarea intersecției – Bd. Unirii – Tribunalul București.

– în intervalul orar 12.00-13.00, pentru Cursa Copiilor pe traseul: Bd. Unirii, segmentul de drum cuprins între Piața Unirii și Str. Traian.

RUTE OCOLITOARE:

  • Calea 13 Septembrie – Bd. Tudor Vladimirescu – Piața George Coșbuc – Bd. Regina Maria – Splaiul Unirii;
  • Basarabia – Calea Călărașilor – Bd. Corneliu Coposu – Spl. Independenței;
  • Unirii – Bd. Dimitrie Cantemir – Bd. Mărășești – Bd. Octavian Goga – Calea Dudești – Bd. Camil Ressu.

Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun, în special pentru metrou, să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati