Restricții de circulație în Piața Constituției, până la final de decembrie, pentru Târgul de Crăciun – HARTĂ

În perioada 20.11 – 26.12.2022, zilnic între orele 10.00-23.00, se va desfăşura evenimentul „Târgul de Crăciun al Municipiului Bucureşti”, în Piaţa Constituţiei.

  • Pentru buna desfăşurare a evenimentului, se va restricţiona traficul rutier pe benzile I şi III de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei (cele două bretele).

Totodată, pentru traversarea în condiţii de siguranţă a participanţilor, se vor amplasa temporar 3 treceri pentru pietoni suplimentare, în perioada 19.11-27.12.2022, în zona Pieţei Constituţiei, astfel: 2 treceri pe breteaua care accede către aceasta dinspre Calea 13 Septembrie în zona Ministerului Mediului, iar cealaltă pe breteaua dinspre Bd. Unirii, latura aferentă Ministerului de Finanţe.

Traficul rutier se va restricţiona gradual, în funcţie de afluenţa publicului şi dacă situaţia o va impune, pe Bd. Unirii, perimetrul cuprins între Bd. I. C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei şi pe Bd. Libertăţii, segmentul de drum cuprins între Calea 13 Septembrie şi Bd. Naţiunile Unite, fără a obtura intrările principale în Palatul Parlamentului.

Rute ocolitoare:

– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Regina Maria;
– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Naţiunile Unite – Spl. Independenţei;
– Calea Călăraşilor – Spl. Independenţei – Bd. Naţiunile Unite – Str. Izvor;
– Bd. Unirii – Spl. Independenţei – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor de circulaţie şi solicită conducătorilor de autovehicule:

* să circule cu prudenţă şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic;
* să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele în trafic;
* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
* să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei.

Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa.

Harta cu restricţii poate fi consultată pe site-ul https://bpr.politiaromana.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati