Restricții de circulație în weekend. Ce eveniment au loc și care sunt rutele ocolitoare – HARTĂ

„Simfonia Apei”, „Străzi Deschise”, „Femei pe Mătăsari”, „Cu bicicleta la mare” sunt doar câteva evenimente care au loc în acest weekend la București. Prin urmare, circulația rutieră va fi restricționată în weekend în mai multe zone din Capitală.

„Simfonia Apei” se desfășoară în perioada 19 mai – 1 octombrie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în Piața Unirii – zona fântâni, între orele 20.30 – 22.30 în lunile mai și august, între orele 21.00 – 23.00 în lunile iunie și iulie și între orele 19.30 – 21.30 în lunile septembrie și octombrie. În aceste intervale, se va restricționa traficul rutier, gradual, în funcție de numărul de persoane, pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni).

Pentru a putea ocoli zona, sunt recomandate următoarele variante:

– Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Corneliu Coposu
– Bd. Regina Maria – Piața Unirii – Spl. Unirii
– Bd. Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piața Universității

„Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” aduce restricții, în zilele de 27 și 28 mai 2023, pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, dar fără afectarea traficului rutier în intersecțiile din capetele segmentului restricționat.

În perioada 26 – 28 mai, se va organiza evenimentul cultural în cadrul implementării Proiectului „Femei pe Mătăsari” constând în concerte, prezentări de modă și spectacole de teatru, expoziții și ateliere de lucru, informează Brigada Rutieră.

Astfel, în perioada 26 mai, ora 16.00, până în data de 28 mai, ora 23.00, se va restricționa traficul rutier pe Str. Mătăsari, segmentul cuprins între Str. Matei Voievod și Bd. Pache Protopopescu, precum și pe străzile ce acced către Str. Mătăsari, în acest tronson.

Evenimentul „Cu bicicleta la mare” se va desfășura după următorul program:

– între orele 07.30 – 08.30, adunarea participanţilor în parcarea Kaufland din Bd. Theodor Pallady, nr.51
– între orele 08.50 – 09.25, deplasarea participanților pe următorul traseu: parcarea Kaufland din Bd. Theodor Pallady, nr.51(Bd. Theodor Pallady) – Str. Victor Branuer – Drumul Gura Arieșului – Drumul Gura Bădicului – Drmul între Tarlale – Șos. Gării Cățelu – DN3 – Brănești.

Deplasarea participanţilor la turul ciclist se va face pe partea carosabilă, pe banda I de circulaţie.

În plus, în contextul desfăşurării evenimentului caritabil de alergare HOPE RUN în data de 28 mai a.c., organizat de Corpul Național al Polițiștilor, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier, după cum urmează:

–  Bd. Mareșal Constantin Prezan (ambele sensuri), între Piața Charles de Gaulle și Arcul de Triumf, între orele 07:00 – 13:00;

–  Șos. Kiseleff, segmentul de drum cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, între orele 07:00 – 13:00;

Șos. Kiseleff, segmentul de drum cuprins între Piața Arcul de Triumf și Piața Presei Libere (se circulă doar pe locală, pe sensul dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf), între orele 07:00 – 13:00. 

*În intervalul orar 09.00-12.00 se va restricționa total circulația rutieră pe celelalte străzi de pe traseul competiției, precizate anterior. 

Pentru ziua de duminică, 28 mai, începând cu orele 07:00, recomandăm folosirea următoarelor rute ocolitoare:

Bd. Mărăști – Piața Montreal – Piața Presei Libere – Șoseaua București-Ploiești;

– Piața Charles de Gaulle – Bd. Beijing – Bd. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șoseaua București-Ploiești.

Restricții în vederea realizării unor filmări

În vederea realizării unor filmări pentru un spot publicitar se va restricționa traficul rutier, după cum urmează:

  • În data de 26/27 mai a.c., în intervalul orar 00 – 06.00, pe Str. Varșovia, segmentul de drum cuprins între Str. Londra și Piața Quito, cu excepția riveranilor; se va restricționa traficul rutier, pe banda I din sensul giratoriu din Piața Quito către Str. Varșovia;
  • În data de 27 mai a.c., în intervalul orar 00-08.45, pe Calea Victoriei, începând de la intersecția cu str. C.A. Rosetti (intersecția Str. Știrbei Vodă – Calea Victoriei până la Str. C.A. Rosetti inclusiv, se va permite circulația) până la Bd. Regina Elisabeta, inclusiv străzile adiacente;
  • În data de 28 mai a.c., în intervalul orar 00-13.00, pe Bd. Aviatorilor, ambele sensuri de mers, segmentul de drum cuprins între Monumentul Eroilor Aerului și Piața Charles de Gaulle (în intersecția Monumentul Eroilor Aerului și în rondul de la Piața Charles de Gaulle, se va permite circulația);
  • În data de 30 mai a.c., în intervalul orar 00-10.00, în intersecția Str. Benjamin Franklin cu Str. Nicolae Golescu astfel, pe Str. Benjamin Franklin, începând de la Calea Victoriei până la Bd. Gheorghe Magheru și pe Str. Nicolae Golescu, începând de la intersecția cu Str. Episcopiei până la Str. C.A. Rosetti.
  • În data de 30 mai a.c., în intervalul orar 00-22.00, pe Str. Constantin Esarcu, între Str. Episcopiei și Str. Nicolae Golescu.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate și să respecte semnificația indicatoarelor rutiere amplasate temporar în zonă, precum și semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri.

Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric după ce s-au asigurat temeinic iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati