Restricții de trafic majore în zona Pasajului Doamna Ghica. Tramvaiul 21 nu mai circulă până în martie

​Traficul rutier pe Șoseaua Colentina, în intersecția cu strada Doamna Ghica, pe sensul de mers spre Obor, va fi blocat total pe partea carosabilă, începând cu 11 noiembrie și până pe 10 ianuarie 2023 pentru lucrările la Pasajul Doamna Ghica.

  • De asemenea, circulația tramvaiului 21 va fi întreruptă până pe 23 martie 2023, pe ambele sensuri, mașinile care circulau pe carosabilul blocat urmând să circule pe linia de tramvai.

Se anunță noi restricții pe șantierul Pasajului suprateran de la Doamna Ghica, în Sectorul 2 al Capitalei, pentru montarea tablierului metalic.

De vineri, 11 noiembrie, tramvaiele liniei 21 ( una dintre cele mai importante din București) vor fi suspendate pe sensul către Centru, iar pentru transportul călătorilor Societatea de Transport București va introduce autobuze navetă 621 care vor circula pe linia de tramvai, a anunțat marți.

În lipsa tramvaiului, vor fi introduse autobuze pentru preluarea călătorilor, dar acestea vor sta blocate în trafic.

Potrivit datelor transmise de Primăria Capitalei restricțiile pentru perioada 11.11.2022 -10.01.2023 sunt:

  • Blocarea totală a părții carosabile a Sos. Colentina sens spre Obor în intersecția cu Str. Doamna Ghica începând cu 11.11.2022, ora 04:00;
  • Blocare banda 2 bretea Doamna Ghica între Sos Colentina și intrarea pe rampa Petricani;
  • Blocare banda 2 bretea Doamna Ghica între intrarea pe rampă Petricani și Sos Colentina;
  • Întrerupere circulație tramvai pe Sos Colentina, pe ambele sensuri (valabil până pe 21.03.2023);
  • Asigurare trafic auto pe Sos Colentina sens spre Obor pe trei benzi: una de dreapta spre Bvd Lacul Tei și două înainte, spre Obor, pe ampriza liniilor de tramvai;
  • Utilizarea stației de tramvai ca stație comună a STB pentru autobuzele ce vor prelua traficul de călători;

Restricțiile de circulație aplicate pe sensul dinspre Fundeni către Obor durează două luni, până pe 10 ianuarie 2023 după care urmează alte două luni cu aceeași sistematizare pentru sensul opus.

”Restricții de trafic pentru montarea tablierului care trece pe deasupra intersecției. Asta înseamnă că nu mai circulă tramvaiul, în locul tramvaiului vor fi autobuze, o linie care suplinește, iar pe sensul către Centru se va circula pe linia de tramvai. După montarea structurii metalice urmează un termen de 5 luni pentru deschiderea circulației, deci în vara anului viitor” a explicat Nicușor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati