Restricţii de viteză pe mai multe tronsoane de cale ferată, din cauza temperaturilor ridicate

Traficul feroviar se desfăşoară cu restricţii de viteză, marţi, pe tronsoane din Regionalele Bucureşti, Craiova, Timişoara şi Cluj, măsura fiind implementată pentru circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă, anunţă CFR Sa. În intervalele orare în care temperatura în şină depăşeste 50 de grade viteza de circulaţie a trenurilor este redusă, în medie cu 20-30 km/oră faţă de viteza normală.

  • ”Pe raza Regionalelor Galaţi şi Iaşi circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii normale, fără limitări de viteză la această oră, iar pe raza Regionalelor Constanţa şi Braşov s-au introdus limitări de viteză doar pe câte un interval CF, şi anume între Ţăndărei şi Movila (SRCF Constanţa), respectiv între Augustin şi Albeşti (SRCF Braşov)”, informează CFR SA.

Conform sursei citate, traficul feroviar pe anumite intervale de cale ferată de pe raza Regionalelor CF Bucureşti, Craiova, Timişoara şi Cluj se desfăşoară ”în condiţii speciale, cu limitarea vitezei de circulaţie a trenurilor”, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul şinei, măsura fiind necesară pentru circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

Reprezentanţii CFR au explicat că, în intervalele orare în care temperatura în aer depăşeşte 35-37 de grade în aer, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare face permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei. Totodată, în intervalele orare în care temperatura în şină depăşeste 50 de grade, trenurile circulă cu o viteză care este, în medie, cu 20-30 km/ori mai mică faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Temperaturi de peste 50 de grade la nivelul șinei!

”Această măsură de limitare a vitezei de circulaţie, în intervalele orare în care termperatura la nivelul şinei ajunge la 50 de grade, este aplicată de toate companiile de infrastructură şi respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situaţii speciale”, transmite CFR.

Foto: Facebook / CFR Infrastructura

Compania avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale de staţii, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condiţiile de trafic.

CFR SA recomandă pasagerilor care folosesc trenurile să solicite înainte de călătorie informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor în staţiile CFR.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati