RESTRICȚII în comuna Chiajna, din cauza creșterii ratei de incidență

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov au fost dispune noi măsuri la nivelul comunei Chiajna, județul Ilfov.

Hotărârea CJSU poate fi accesată AICI.

Având în vedere faptul că, la data prezentei, la nivelul comunei Chiajna s-a înregistrat o valoare a ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile de 2,12/1000 locuitori, în urma propunerii Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, astăzi, 03 septembrie 2021, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 150 din 03.09.2021 privind măsurile dispuse pentru localitatea Chiajna.

Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor SARSCoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise.

În spațiile publice, precum piețe, târguri, bâlciuri, stațiile pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane.

De asemenea, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ ceriificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulierioară confirmării.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati