Restricții în localitatea Ciorogârla din Ilfov, intrată în scenariul galben

În localitatea Ciorogârla, din județul Ilfov, din apropierea Bucureștiului, rata de incidență a infectărilor cu COVID-19 cumulată în ultimele 14 zile a ajuns la 1,84. Prin urmare, comuna intră în scenariul galben, care presupune noi restricții, scrie bucurestifm.ro.

”Având în vedere art. 4, alin. (1), anexa nr. 2 din HG nr. 856 din 14 octombrie 2020 și analiza prezentată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Ilfov se constată încadrarea între limitele de 1,5/1.000 si 3,00/1.000 a incidenței cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile pentru localitatea Ciorogârla (1,84). Se aplică corespunzător măsurile prevăzute în HG nr. 856 din 14 octombrie 2020 pentru o perioadă de 14 zile începând cu data de 27.10.2020 ora 20:00”, se arată în hotarârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Ilfov.

Astfel, 74 de unități de învățământ vor trece din scenariul verde în cel hibrid.

De asemenea, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

În plus, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului doar până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Celelalte evenimente culturale sunt interzise (concerte, festivaluri).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati