Restricții în localitățile de lângă București din cauza creșterii ratei de infectare cu COVID-19

0
727
Unsplash

Restricțiile se înmulțesc în localitățile din jurul Bucureștiului, odată cu creșterea ratei de infectare cu COVID-19. Începând de sâmbătă, în Popești-Leordeni și Periș din județul Ilfov, reintră în vigoare restricții ușoare, potrivit b1tv.ro.

În orașul Popești-Leordeni, rata de incidență cumulată la 14 zile este de 2,10 la mia de locuitori, iar în comuna Periș a ajuns la 2,01 la mie.

În următoarea perioadă, oamenii vor fi nevoiți să poarte mască de protecție sanitară în toate spațiile deschise aglomerate, dar și la locul de muncă.

Spectacolele, concertele și festivalurile în aer liber sunt permise cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.