BREAKING Restricțiile vor fi ridicate în București începând de luni. Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri la o capacitate de 30%

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis vineri ridicarea, începând de luni, a mai multor restricții în Capitală, având în vedere că trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori, a anunțat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Astfel, de la începutul săptămânii viitoare se redeschid la interior, în limita a 30% din capacitate, barurile, restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc.

Programul de funcționare va fi între orele 6:00 și 21:00.

Arafat: Localurile se închid la ora 21:00. Nunțile și botezurile rămân interzise

Nunțile și botezurile sunt în continuare interzise, a atras atenția Raed Arafat, șeful DSU.

Cu privire la noua tulpină de coronavirus care a fost confirmată la doi pacienți din București, Arafat menționează că respectarea regulilor nu permite răspândirea noii tulpini.

Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri la o capacitate de 30%

Traian Berbeceanu:

  • În mun. București azi am înregistrat o rată de infectare de 2,52. E a treia zi consecutivă sub 3 la mie, fapt pentru care a trebuit să convocăm comitetul.
  • Cu 37 de voturi pentru, 1 împotrivă și 4 abțineri s-a hotârăt ca de luni de la ora 0:00 restaurantele, barurile, cafenele și sălile de jocuri de noroc vor funcționa la capacitate de 30%.
  • Programul va fi între 6 și 21. În sălile de spectacol, cinematografe, teatre, publicul va putea intra în limita a 30% din capacitate.
  • Recomandăm cetățenilor prudență. Și autoritățile sunt prudente, de aceea am hotărât ca măsurile să fie relaxate de luni.
  • În mod categoric, vom fi intransigenți.
  • Anterior ședinței am avut o întâlnire cu șefii Poliției, Jandarmeriei, IGSU, am hotărât intensificarea controalelor.
  • Chiar înaintea ședinței, am primit o adresă de la MS prin care ni se făcea recomandarea să temporizăm relaxarea. Noi însă suntem nevoiți să luăm în considerare aceleași cifre și aceiași indicatori pe care i-am luat în considerare când am impus restricțiile.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut un apel către cetățeni să fie în continuare prudenți și să respecte regulile de siguranță.

”Este meritul bucureștenilor însă în niciun caz nu trebuie să ne relaxăm”, a precizat edilul Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati