Rețea care înmulțea câinii pe bandă rulantă, ilegal, în Ilfov. Protecția Animalelor a făcut mai multe percheziții la adrese din Măgurele

Protecția Animalelor din CJ Ilfov a făcut mai multe percheziții la adrese din Măgurele, unde mai câinii erau înmulțiți ilegal și apoi vânduți pe internet, cu carnete de sănătate false.

„Câinii nu erau vaccinați, nu erau deparazitați, nu beneficiau de tratamente medicale, de nimic. Vorbim în acest caz de o rețea efectiv, o rețea care înmulțea câinii pe bandă rulantă, ilegal, pentru bani. Două dosare penale au fost deschise în acest caz. Iar persoana reținută, după o noapte petrecută în arest, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile de către Judecătoria Cornetu.

Noi am preluat nouă câini, în urma ordinelor de plasare emise de polițiști. I-am dus la Adăpostul Speranța, acolo unde primesc toate îngrijirile medicale de care au nevoie. Din păcate, o mamă și un pui s-au stins. Mama care a murit era piele și os, complet epuizată și, cel mai grav, a avut hemoragie internă. Din nou tragem un semnal de alarmă: nu mai cumpărați câini de pe internet. În spatele câinilor pufoși pe care îi cumpărați sunt mamele lor. Care mor în chinuri, complet epuizate”, a transmis Protecția Animalelor din CJ Ilfov.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au făcut, marţi, trei percheziții la domiciliile a două persoane, în cadrul a 2două dosare penale, în care se fac cercetări pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și folosire de instrumente falsificate.

La percheziții au fost descoperite mai multe carnete de sănătate, referitoare la exemplare canine, în care ar fi fost înscrise mențiuni false privind vaccinări și deparazitări și o parafă de medic veterinar, care ar fi falsificată.

Polițiștii au emis două ordine de plasare pentru nouă câini și au fost lăsate în custodie, alte nouă exemplare, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus reținerea uneia dintre cele două persoane, aceasta fiind prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati