Rețeaua de termoficare a Bucureștiului, în paragină. Cine sunt oamenii care „se luptă” zi de zi cu țevile sparte – VIDEO

0
279
Foto: recorder.ro

Reţeaua de termoficare a Bucureştiului este a doua ca dimensiune din lume, după cea de la Moscova. Muncitorii de la Termoernergetica se luptă zi de zi ca să peticească ţevile sparte, care trebuiau înlocuite de zeci de ani. Jurnaliştii de la Recorder au petrecut o zi cu aceştia şi au văzut greutăţile cu care se confrută în subteran.

Reţeaua de termoficare a Capitalei este a doua ca dimensiune din lume, după cea a Moscovei. Aceasta a fost construită între anii 1965 şi 1990 şi numără peste 950 de conducte goase, aproape 3.000 de kilometri de conducte mai subțiri şi peste 1.000 de puncte termice.

Foto: recorder.ro

Din păcate, investiţiile majore au lipsit în ultimele decenii iar ţevile sunt cârpite la fiecare avarie, spune Recorder.

Angajaţii Termoenergetica coboară zilnic în subteran, prin coridoare întunecate și mizerabile, ca să devieze, în regim de urgență, apa de la o conductă spartă peste noapte. Peticesc printre aburi și în temperaturi greu de suportat țevile ruginite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.