Rețeaua de tramvai din Sectorul 2 va fi extinsă. Noul tronson va uni cartierele Pantelimon și Titan de Pipera

Primăria Sectorului 2 anunță pe pagina sa de Facebook că rețeaua de tramvai va fi extinsă, pentru a se facilita accesul între Pantelimon și Pipera pentru locuitorii Capitalei.

Potrivit sursei citate, viitorul tronson va avea o lungime de aproximativ 6 km. Administrația publică informează că procedura de achiziție pentru serviciile de proiectare (Studiu de Fezabilitate) a fost lansată în SEAP, iar cei interesați se pot înscrie până pe 22 august.

„Noul tronson de tramvai va avea o lungime de aproximativ 5,9 km și va uni cartierele-dormitor Pantelimon și Titan de cartierul de business al României, Pipera. Pentru a putea trece de la vorbe la fapte, am reluat demersurile pentru achiziția serviciilor de proiectare, faza Studiu de Fezabilitate. Anunţul e în SEAP, iar până pe 22 august aşteptăm oferte”, transmite PS2.

  • Tramvaiele vor urma următorul traseu: Șos. Pipera – Bd. Dimitrie Pompeiu – Cale ferată – Bd. Lacul Tei – Strada Doamna Ghica – Șos. Pantelimon – Bd. Chișinău – Bd. Basarabia – Șos. Vergului.

Primăria Sectorului 2 subliniază că extinderea rețelei de tramvai va îmbunătăți accesul la transportul public, va fluidiza traficul și va contribui la reducerea poluării.

„Îmbunătățim conectivitatea dintre cartiere, mai ales în zonele în care accesul la transportul public este limitat. Prin crearea unor condiții optime de mobilitatea urbană fluidizăm traficul și reducem poluarea. Este un proiect esențial pentru comunitatea noastră, ce va crește semnificativ calitatea vieții locuitorilor Sectorului 2”, conchide sursa citată.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati