Rețeaua Regina Maria deschide un cabinet dedicat testărilor COVID, lângă Aeroportul Otopeni

Rețeaua de sănătate Regina Maria inaugurează un centru dedicat exclusiv testărilor pentru COVID-19, în incinta stației de carburanți Rompetrol aflată în proximitatea aeroportului Henri Coandă, la km 15 al celei mai importante artere rutiere din România – DN1. Beneficiul adus de această nouă locație este testarea rapidă pentru cei care au nevoie de un test antigen sau RT-PCR, necesar călătoriei în străinatate.

Aici sunt recoltate teste rapide antigen, ale căror rezultate se eliberează în maximum 15 minute, odată cu buletinul de analize aferent. Rezultatele testelor RT-PCR recoltate în noua locație sunt eliberate în urgență, în maximum 8 ore.

Buletinele de analize se eliberează automat în limbile română și engleză și, în plus, prezintă codul unic QR, care asigură trasabilitatea și calitatea rezultatelor. Prin simpla scanare a codului QR, se poate verifica autenticitatea rezultatului, prin vizualizarea variantei digitale a buletinului de analize.

ROMPETROL DOWNSTREAM a pus la dispoziție spațiul necesar recoltării probelor pentru efectuarea testelor. Astfel, clienții Rompetrol au acces la un serviciu suplimentar, orientat către efectuarea călătoriilor în deplină siguranță, în contextul pandemic. Caravana de testare va fi disponibilă în perioada august – octombrie, perioadă în care afluxul de călători pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” este la un nivel ridicat.

Centrul inaugurat astăzi reprezintă un proiect pilot, iar dacă rezultatele parteneriatului vor fi cele scontate, nu este exclus ca astfel de centre să apară și în alte zone de tranzit în care ROMPETROL este prezent.

Pentru cei care pleacă în vacanță, Regina Maria derulează o ofertă specială pentru aceste teste, astfel că prețurile sunt de: 100 de lei – testul rapid antigen și de la 250 de lei pentru testul RT-PCR. Programul cabinetului mobil este de luni până vineri, între orele 07.30 – 16.00. Pacienții pot accesa serviciile cabinetului, cu sau fără programare. Cu toate acestea, au prioritate pacienții care s-au programat apelând numărul de call-center, folosind aplicația REGINA MARIA sau solicitând o programare pe site-ul www.reginamaria.ro.

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a pus în funcțiune 9 laboratoare de biologie moleculară, iar capacitatea de procesare a testelor RT-PCR a crescut de 10 ori față de anul trecut, ajungând la o capacitate de peste 4.000 de teste pe zi. De asemenea, Laboratoarele Rețelei de sănătate REGINA MARIA pun la dispoziție cea mai performantă și precisă tehnologie de testare serologică, pentru testarea răspunsului imun la infecția cu COVID-19 sau după vaccinare.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati