Reţeaua staţiilor de încărcare pentru autoturismele electrice din Capitală va fi extinsă

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat vineri că a convenit cu primarul general al Capitalei să fie extinsă reţeaua staţiilor de încărcare pentru autoturismele electrice, PMB având la dispoziţie 23 milioane lei din Fondul de mediu. La rândul său Nicuşor Dan a afirmat că există bani pentru staţiile de încărcare, iar aplicaţia va fi făcută până la finalul acestei luni şi va fi implementată anul viitor, informează News.ro.

„Am convenit împreună cu domnul primar general că atâta vreme cât municipiul Bucureşti era printre puţinele oraşe din România care nu au aplicat pentru extinderea reţelelor de încărcare a autoturismelor electrice, staţiile de încărcare, are la dispoziţie Primăria Capitalei în acest sens, în bugetul Fondului de mediu, suma de 23 milioane lei.

Deşi programul s-ar fi terminat la 30 octombrie, am hotărât împreună cu colegii de la Fondul de mediu să îl prelungim cu cel puţin o lună, pentru ca Primăria Capitalei să poată să aplice şi să beneficieze de aceste staţii de încărcare”, a declarat Mircea Fechet vineri într-o conferinţă de presă la Ministerul Mediului.

Nicuşor Dan a adăugat, privitor la staţiile de încărcare că există banii necesari şi „vom face aplicaţia până la sfârşitul lunii noiembrie şi o vom implementa anul care urmează, pentru că stimularea trecerii de la benzină şi motorină la electric este importantă pentru poluarea aerului în Bucureşti”.

„Una dintre cele mai mari probleme ale Bucureştiului este cea a deşeurilor şi aici e doar începutul unei discuţii pe care o să o avem cu Ministerul Mediului şi cu Consiliul Judeţean Ilfov, pentru că este o problemă comună pentru Bucureşti şi pentru Ilfov.

Am vorbit cu ministrul Mediului şi cu prim-ministrului, pentru că e vorba de finanţare aici, despre Centura verde sau, dacă vreţi, perdeaua de protecţie care să reducă cantitatea de praf care vine din câmpia din jurul Bucureştiului în Capitală. Este o discuţie pe care trebuie să o continuăm până ajungem la proiectul efectiv şi trecem la exproprieri şi la realizarea acestei Centuri verzi”, a conchis Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati