Reuniune a miniștrilor Energiei din regiune, la București. Principalele teme

Joi, 22 septembrie, a avut loc, la Palatul Victoria, o reuniune ministerială a miniștrilor Energiei din regiune, organizată în marja Conferinței internaționale a gazului în România.

  • Principalele teme au vizat soluțiile care pot fi implementate la nivel regional pentru a asigura gazul necesar cetățenilor și mediului de afaceri.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, cu această ocazie, că România se numără printre țările europene care dețin resurse importante de gaz și de producere a energiei electrice, conform unui comunicat de presă.

„Acest format de dialog este găzduit de România pentru a asigura țărilor din regiune necesarul de gaz natural, dar și pentru a genera soluții care să ofere sprijin economiilor puternice din Vestul Europei, de al căror bun mers depinde și economia regiunii noastre”, a afirmat el.

Reuniunea a pus accent pe:

  • aplicarea proiectelor de întărire a cooperării între țările participante, în vederea asigurării resurselor energetice și a găsirii celor mai bune soluții pentru întărirea securității energetice a tuturor statelor participante.
  • necesitatea cooperării în vederea diversificării surselor și rutelor de aprovizionare cu energie pentru a putea trece cu bine peste actuala criză energetică.

Totodată, au fost punctate și identificate noile rute alternative pentru transportul de gaze naturale prin porturile din Turcia și Grecia și interconectarea pentru transportul și tranzitul gazelor naturale către România.

„România a reamintit necesitatea proiectului de interconectare prin cablul subteran de transport de energie electrică pe ruta Azerbaidjan – Georgia -România- Ungaria”, potrivit sursei citate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati