REVOLTĂTOR: Elevii hipoacuzici(surzi) au fost puşi la Bac să redacteze un discurs din experienţa personală

Elevii hipoacuzici(surzi) au fost confruntaţi la examentul de Bacalaureat cu un subiectconform căruia au trebuit să redacteze un discurs din experienţa personală.

Drama elevilor surzi continuă în aceeași notă de indiferență și nesimțire din partea Ministerului Educației. Încă un an în care subiectele pentru ei nu sunt adaptate la realitatea lor.

Anul acesta, li s-a cerut să redacteze (la fel ca elevilor auzitori) un text despre… cum se pregătește “un discursținând cont și de „experiența personală„.

Câți elevi surzi crede doamna ministru că au ținut un discurs, ca să-şi poată folosi experiența personală”?

Mi se rupe sufletul pentru aceșt tineri. Ştiu  mulți dintre ei sunt capabili să promoveze examenul de BAC, dacă subiectele ar ține cont de faptul învață și gândesc în limbajul semnelor române, cu totul altceva decât limba română. Nu pot decât sper , într-o bună zi, realitatea va arunca în aer acest minister anchilozat al Educaţiei, condus de personaje care n-au nici o legătură cu educaţia, iar cu bunul simţ cu atît mai puţin”, a precizat deputatul PNL Adriana Săftoiu, într-o postare pe Facebook.

Ea a arătat apoi care esteaberaţia care poate zdrobi destinul unor elevi:

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care argumentezi dacă este necesară sau nu o pregătire riguroasă învederea susținerii unui discurs, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Amintiri de la Junimea din Iaşide George Panu, cât și la experiența  personală sau culturală.”

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati