Rezervările pentru 1 Mai, de 4 ori mai multe faţă de acelaşi interval din 2022

Rezervările înregistrate pentru minivacanţa de 1 Mai din acest an sunt de 4 ori mai multe decât cele consemnate în aceeaşi perioadă din 2022, când nu a fost un weekend prelungit de Ziua Muncii, relevă datele unei platforme hoteliere, transmite Agerpres.

Astfel, potrivit Travelminit.ro, creşterea este de 285%, comparativ cu 2022, o dovadă în plus a faptului că turismul intern se află pe o pantă ascendentă.

„Deloc surprinzător, cele mai populare destinaţii pentru minivacanţa de 1 Mai sunt cele alese în mod recurent de turişti: Braşov, Mamaia, Sibiu, Bucureşti, Sovata, Oradea, Sinaia, Timişoara, Cluj-Napoca, Băile Felix.

  • În ceea ce priveşte tarifele, preţul mediu pentru un sejur pentru doi adulţi, trei nopţi, este de 1.059 lei, în timp ce acelaşi sejur pentru patru persoane (doi adulţi, doi copii), trei nopţi, este de 1.415 lei. Cele mai ieftine cazări în funcţie de regiune pornesc de la: 99 lei/persoană/noapte în staţiunile balneare, 109 lei/persoană/noapte la mare, 116 lei/2 persoane/noapte în oraşe, 128 lei/4 persoane/noapte la munte”, se menţionează în comunicat.

Anul acesta turiştii preferă confortul pensiunilor şi al hotelurilor. Din totalul rezervărilor de 1 Mai, 35% dintre ele sunt pentru pensiuni, 34% vizează camere de hotel, 15% sunt rezervări de cabană/vilă/casă de vacanţă, în timp ce doar 9% sunt pentru apartamente.

„Cum litoralul românesc se numără printre principalele destinaţii pentru minivacanţa de 1 Mai, CFR Călători a anunţat că va suplimenta trenurile spre cele mai populare destinaţii turistice, dar şi că va introduce trenuri cu legături directe spre Constanţa şi staţiunile de la mare în perioada 27 aprilie – 2 mai”, se mai precizează în comunicat.

Conform sursei citate, nici autorităţile locale din marile oraşe din ţară nu se lasă mai prejos şi, de Ziua Muncii, organizează mai multe evenimente pentru turişti.

„Weekendul acesta, în Cluj-Napoca se întâmplă festivalul One May Jam, dar şi o serie de concerte şi sesiuni de karaoke în cluburile din oraş. La Costineşti se întâmplă weekend-ul acesta festivalul ‘Beach, Please!’, în cadrul căruia vor cânta artişti precum Afrojack, John Newman, Central Cee. Pentru locuitorii Capitalei care nu au planuri pentru acest weekend, opţiunile sunt nenumărate: muzee, cinematografe, parcuri şi spaţii verzi în aer liber atât în oraş, cât şi în împrejurimi (Parcul Comana, Mogoşoaia, Lacul Snagov)”, se mai spune în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati