Rezoluție în PE: Companiile aeriene vor trebui să renunțe la taxarea bagajelor de mână sau cabină

1
373
sursa foto: Facebook - Blue Air

Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care solicită standarde uniforme pentru bagajele de mână ale companiilor aeriene. Europarlamentarii intenționează să interzică taxarea, de către companiile aeriene, a bagajelor de mână sau „de cabină”. Impunerea de prețuri în acest caz e considerată a fi o decizie„nedreaptă”, pe considerentul că bagajul de mână „reprezintă un aspect necesar al călătoriei cu avionul”, informează Politico, potrvit digi24.ro.

Conform rezoluției, companiile aeriene vor trebui să renunțe la taxarea bagajelor de mână/cabină în cazul în care acestea au dimensiuni „rezonabile” și se supun unor standarde general valabile cu privire la aceste dimensiuni. În comunicatul PE se arată că Curtea de Justiție a UE a constatat încă din 2014 că liniile aeriene nu ar trebui să perceapă un cost suplimentar pentru bagajele de mână „cu condiția ca aceste bagaje de mână să îndeplinească cerințe rezonabile în ceea ce privește greutatea și dimensiunile lor și să respecte cerințele de securitate aplicabile”.

De asemenea, noua legislație europeană ar trebui să abordeze și alte costuri ascunse impuse de companiile aeriene, cum e cazul taxelor legate de alocarea locurilor, de exemplu, susțin eurodeputații.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.