Rezultate alegeri SUA 2020. Biden rămâne pe primul loc, dar Trump susține că a câștigat

Alegeri SUA 2020. Americanii au ieșit la urne pentru a alege viitorul președinte al Statelor Unite, pentru următorii 4 ani.

Alegerile prezidențiale din Statele Unite au ajuns la final, iar votul s-a încheiat. Americanii au fost chemați să-i aleagă și pe toţi cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanților, pe 35 dintre cei 100 de senatori, dar și 13 guvernatori.

Lupta este strânsă între cei doi candidați și este greu de spus la această oră dacă există un câștigător clar.

În prezent, numărătoarea voturilor este în plină desfăşurare, însă după rezultatele din 40 de state, Joe Biden se află pe primul loc, cu 220 de voturi electorale.

Joe Biden a fost primul care a făcut declarații, spunând că este optimist, iar Trump a vorbit și el în fața presei, susținând că a câștigat alegerile.

Trump s-a lăudat că a câștigat alegerile, dar a vorbit și despre fraude. Președintele american a dat ca exemplu statele unde era cotat la o distanță confortabilă de Joe Biden. Acesta a reușit să recupereze, însă, procente importante în ultimele ore. Trump spune că va cere arbitrajul Curții Supreme a Statelor Unite, acolo unde republicanii au… majoritate.

”Ne pregătim să ieșim afară și să sărbătorim. Cetățenii au iesit în număr record să voteze, nu ne-am așteptat să câstigăm în Florida și am câștigat. Am câștigat și în Ohio, în Texas, ceea ce este incredibil. Probabil că am câștigat și în Georgia. Nu ne vor ajunge democrații din urmă. Suntem înainte cu 1,5%, nu ne pot prinde din urmă. Am primit voturi și in state în care nu ne așteptam. Câștigăm și Pensylvania, suntem în fața democraților”, a spus Donald Trump într-o declarație susținută de la Casa Albă.

Statele unde rezultatul cântărește decisiv sunt Texas (38 de electori), Florida (29 de electori), Pensylvania (20 de electori), Ohio (18 electori), Georgia (16 electori), Carolina de Nord (15 electori) și Arizona (11 electori). Pentru a deveni președinte, un candidat are nevoie de 270 de voturi electorale.

Ambii candidați au avut o zi plină, cu multe deplasări și întâlniri cu susținătorii. Dacă Trump a părut puțin obosit și a vorbit chiar și despre cât de greu i-ar fi să piardă, Biden s-a arătat încrezător și energic, cerându-le americanilor să aleagă speranța și adevărul, nu frica și minciuna.

Aproape 160 de milioane de americani sunt înregistrați ca alegători și pot vota în acest scrutin. De menționat este că peste 100 de milioane de americani și-au exprimat deja votul anticipat, înainte de ziua propriu-zisă a alegerilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati