REZULTATE IMPRESIONANTE / Platină şi Aur pentru Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti la „The 13-th International Warsaw Invention Show IWIS 2019”

O medalie de platină , 10 de aur, un trofeu şi multe diplome de excelenţă sunt rezultatele remarcabile obţinute de către cercetătorii Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti la una dintre cele mai mari competiţii internaţionale dedicate inovaţiei şi inventivităţii, „The 13-th International Warsaw Invention Show IWIS 2019” ce a avut loc, săptămâna trecută, în Polonia, la Varşovia.

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti , prin statutul ei de universitate de cercetare avansată, care se distinge în peisajul naţional şi mondial, a fost prezentă cu 13 invenţii, clasându-se pe poziţia a IV-a din punct de vedere al distincţiilor obţinute.

Această performanţă este cu atât mairemarcabilă cu cât la startul acestei ample competiţii internaţionale s-au prezentatpeste 400 de invenţii realizate de cătrecercetători din 40 de ţări din Europa, Africa, Asia şi America de Nord.

Ziua internaţională a inventatorilor, care a avut loc concomitent cu IWIS 2019, a avut ca leit motiv sensibilizarea populaţiei cu privire la rolul inventatorilor în viaţa noastrăde zi cu zi şi pentru a celebra contribuţia adusă de inventatori la dezvoltarea ştiinţei, tehnologiei şi societăţilor din întreaga lume. Rezultatele obţinute şi la acest salon de inventică de către cercetătorii Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, consolidează poziţia inventicii româneşti pe harta mondială a performanţei în cercetarea ştiinţifică aprofundată, Universitatea noastră fiind deja un ambasador consacrat în acest domeniu al excelenţei academice” a declarat coordonatorul echipei UPB, prof.dr. Augustin Semenescu, citat de un comunicat de presă al UPB.

În expoziţie au fost prezentate soluţiii novative din cadrul instituţiilor de cercetare, universităţi tehnologice, precum şi întreprinderi inovatoare şi inventatori individuali. Pentru a participa la expoziţie sunt invitaţi reprezentanţi ai instituţiilor financiare interesate investească înproduse şi tehnologii inovatoare. Inventatorii care au decis participe la expoziţie şi-au prezentat realizările în 12 categorii, de la ecologie şi protecţia mediului, inginerie, construcţii, electronice, industria textilă şi chimică, până la soluţii medicale inovatoare.

„The 13-th International Warsaw Invention Show IWIS 2019”, organizat de către Association of the Polish Inventors and Rationalizers a avut loc în perioada 14-16 octombrie 2019 sub Patronajul onorific al Preşedintelui Republicii POLONIA, domnul Andrzeja Duda, al Ministerului Ştiinţei şi Învăţământului Superior, si al Academiei Poloneze de Inginerie, este cel mai mare din Polonia şi unul dintre cele mai mari evenimente internaţionale din Europa legate de inovaţie şi inventivitate. Aceste soluţii oferă o imagine de ansamblu asupra evoluţiilor tehnice, unele dintre ele fiindutilizate în practică. În fiecare an, Salonul Internaţional de Invenţie din Varşovia esteînsoţit de prelegeri şi seminarii despre drepturile de proprietate intelectuală şi acordarea de brevete.

Obiectivele Salonului Internaţional de Invenţii din Varşovia 2019 sunt legate de realizările ştiinţifice ale inventatorilor internaţionali şi inventatorilor polonezi pefundalul soluţiilor globale, permiţând inventatorilor stabilească contacte cu potenţiali investitori, familiarizarea opiniei publice cu realizările inventatorilor polonezi si internaţionali, crearea unei imagini pozitive a ştiinţei poloneze, promovarea gândirii inovatoare în rândul tinerilor.

În cadrul Ceremoniei de Premiere, desfăşurate în clădirea principală a Universităţii Politehnica din Varşovia, Aula MAGNA, au fost înmânate medalii de platină, aur, argint, bronz şi premiispeciale. Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti a fost prezentă cu 13 invenţii, câştigând medaliile, premiile de excelenţă, trofeele prezentate în cele ce urmează:

ACETABULAR MILLING DEVICE (RO132372)

Authors -.M. NICULESCU,  I.V. ANTONIAC, A. SEMENESCU,C.V. DOICIN, M.E.ULMEANU, M.C.COSTOIU, R.MURZAC, I.M. MATEŞ, D.V.DAVIŢOIU

Premii: Medalie de Platină şi Diploma de excelenţă IWIS 2019, Medalie de Aur şiDiploma de excelenţă  TAIWAN, : Medaliede Aur şi Diploma de excelenţă MALAESIA

PROCESS AND INSTALLATION FOR ELECTROCHEMICALLY PRODUCING A COMPOSITE MATERIAL WITH METAL MATRIX (RO132816)

Authors -M. ARGHIRESCU, M.C.COSTOIU, A. SEMENESCU, V. AVRAM, M. BURADA, N.G.MILITARU, C.G. AMZA, O.R. CHIVU

Premii: Medalie de Aur şi Diploma de excelenţă IWIS 2019, Medalie de Aur şiDiploma de excelenţă  TAIWAN, : Medaliede Aur şi Diploma de excelenţă MALAESIA

METHOD FOR OBTAINING  HYDROXYAPATITE SCAFFOLDS WITH PREDETERMINED PHYSICO-CHEMICAL CHARACTERISTICS FOR MAJOR BONE RECONSTRUCTION (RO 131943)

Authors – F. MICULESCU, A. MAIDANIUC , M. C. COSTOIU, A. SEMENESCU,  M. MICULESCU, F. IONITA-RADU, M. ARGHIRESCU

Premii: Medalie de Aur şi Diploma de excelenţă IWIS 2019, Medalie de Aur şiDiploma de excelenţă  TAIWAN, : Medaliede Aur şi Diploma de excelenţă Romanian Inventors Forum (FIR)

METHOD AND INTELLIGENT SYSTEM BASED ON X RAYS FOR TRAINING SURGEONS IN INSERTING PEDICLE SCREWS (RO128174)

Authors – D. POPESCU, C.G. AMZA ,D.C.LAPTOIU, G. AMZA , A.SEMENESCU, V. I. ANTONIAC, D. T. CICIC

Premii: Medalie de Aur şi Diploma de excelenţă IWIS 2019, Medalie de Aur şiDiploma de excelenţă  TAIWAN

SPECIAL AWARD TROPHY AND DIPLOMA-This is awarded to Prof.HabilitatusAugustin Semenescu for the inventions presented at IWIS 2019, XIII International Warsaw Invention Show „IWIS” Warsaw, Poland 2019.Taiwan International Invention Award Winners Association – TIIAWA, Mr. Chih-Yao Wu, Chairman of TIIAWA, 16 Oct. 2019

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati