Robert Negoiţă cere înlocuirea prefectului Capitalei, acuzându-l de blocarea activităţii administraţiei locale

Primarul ales al Sectorului 3, Robert Negoiţă, îi cere prim-ministrului Ludovic Orban să îl înlocuiască pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, căruia îi reproşează întârzieri în preluarea mandatelor de către aleşii locali şi faptul că a dispus ca plata pentru cei implicaţi în alegerile locale să se desfăşoare doar în numerar. 

„Domnule Orban, vă rog, în numele locuitorilor Capitalei, lăsaţi-l să plece definitiv în concediu. (…) Înainte să le cerem bucureştenilor să respecte cele mai dure măsuri de la începutul pandemiei, vă rog să-i respectăm şi noi.

Numiţi un prefect care să îi ajute să facă ce le cereţi. În acest moment, aveţi doar un personaj care doarme cu capul pe Capitală, cu frâna de mână trasă”, a scris Negoiţă pe Facebook, potrivit pressonline.ro.

El a adăugat că marţi este ultima zi în care prefectul trebuia să constituie consiliile locale şi „să deblocheze astfel procesul extrem de birocratic prin care primarii aleşi deja de o lună” să-şi preia mandatele.

„Ei bine, cu 24 de ore înainte de acest deadline, dinspre Prefectură bubuie o linişte asurzitoare şi mă întreb extrem de neliniştit dacă domnul prefect doarme sau a plecat în concediu. În calitate de reprezentant al administraţiilor locale, îmi dau seama că aveţi nevoie de ajutorul nostru în această luptă fără precedent. Şi vreau să vă fim parteneri. Dar, vă rog, ajutaţi-ne să vă ajutăm!

Negoiță acuză blocarea activității administrațiilor locale

Trebuie să înţelegeţi că prin trimisul dumneavoastră în teritoriu, prea adormitul prefect al Capitalei, este blocată activitatea administraţiilor locale. Copiii noştri pleacă în scenariul roşu, în online, iar noi, ca primărie, în lipsa unei conduceri legitime, alese de o lună, repet, stăm cu mâinile legate şi chiar nu putem să vă ajutăm.

De exemplu, să achiziţionăm tablete, să facem echipă pentru copiii noştri”, se arată în scrisoarea deschisă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati