Robert Negoiţă cere renumărarea voturilor acolo unde există semen de întrebare

0
79
robert negoita

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, cere renumărarea voturilor, acolo unde există semen de întrebare legate de corectitudinea procesului de votare.

“Ceea ce se întâmplă în ultimele zile riscă să devină o lovitură cruntă dată democrației din România. Plecând de la premisa că „democrația înseamnă decizia celor implicați”, atunci este absolut necesar și obligatoriu ca rezultatele votului popular să reprezinte hotărârea oamenilor. Este o chestiune pentru care nu se poate invoca niciun efort suplimentar, nimic nu este prea mult.

Prin urmare, consider că, în mod general, oriunde există semne de întrebare legate de corectitudinea votului de duminică este absolut obligatoriu și necesar renumărarea în integralitate a voturilor. Pentru că este cea mai sigură variantă prin care orice urmă de bănuială poate fi anulată. Și, mai mult decât atât, consider că este absolut normal să transmitem un mesaj clar: dacă cineva și-a permis să facă vreo ilegalitate și să altereze voința românilor, atunci trebuie pedepsit exemplar. Cu închisoare!”, a scris Negoiţă pe Facebook.

El consideră că “un mesaj extrem de important pentru viitor și pentru apărarea democrației” este acela că “niciun stat normal la cap nu poate lăsa vreo urmă de îndoială într-o speță atât de importantă, pentru că, în esență, vorbim chiar de ADN-ul democrației, votul popular”.

“Dacă nu este nimic incorect, atunci nimeni nu ar trebui să aibă nicio emoție, iar efortul pentru acest demers este absolut necesar pentru democrație și pentru încrederea cetățenilor în ea și în statul din care fac parte. În schimb, dacă există lucruri necurate, ele trebuie scoase la iveală și să arătam că avem anticorpii necesari să ne apărăm democrația, statul și votul cetățeanului. Și ca precedent consider că este un demers absolut sănătos, e bine pentru toți cei care vor ocupa în viitor funcția de președinte de secție de votare să știe că se poate oricând să vină cineva după tine care să verifice munca, corectitudinea și cinstea ta. Este un moment extrem de important pentru democrația din România, orice frică, orice tentativă de a pune batista pe țambal în acest moment nu va face altceva decât să slăbească acest stat, prezența viitoare la orice vot și va lăsa tot timpul impresia oamenilor că, exact ca în perioada lui Stalin, nu contează cine votează, contează cine numără….”, a mai spus Negoiţă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.