Robert Negoiţă, despre Hala Laminor: O astfel de clădire, pe real, nu poate fi autorizată ISU

0
69

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, joi, că Hala Laminor, din cauza structurii pe care o are, nu poate obţine o autorizaţie de la ISU, însă trebuie reabilitată pentru că reprezintă o parte din istoria României, scrie Agerpres.

Edilul Sectorului 3 a precizat, în cadrul dezbaterii publice referitoare la propunerile de buget ale Sectorului 3 pe anul 2024, că singura soluţie ar fi exceptarea prin lege a Halei Laminor de la obţinerea unui aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), similar cu situaţia clădirii Palatului Parlamentului.

„Apropo de avizul de la ISU – am avut discuţii, inclusiv în acest an, în biroul domnului Arafat, cu toţi reprezentanţii principali din zona ISU. Suntem foarte interesaţi de treaba asta, dar este un amestec de reglementare foarte strictă pe care e greu s-o atingi, pe de altă parte faptul că atunci când s-au făcut normativele nu s-a luat în calcul că există astfel de clădiri, iar cel mai bun exemplu este că Palatul Parlamentului, de pildă, este exceptat prin lege să obţină aviz de la ISU, pentru că nu ar obţine niciodată aviz ISU. Dar ticăloşii care fac scandal (….) nu zic nimic că Primăria Generală nu are aviz ISU”, a susţinut Negoiţă, la dezbaterea publică organizată la sediul Primăriei Sectorului 3.

El a spus că şapte din 10 spitale nu au aviz ISU, opt din 10 şcoli nu au aviz ISU, totuşi aceste obiective nu pot fi închise.

„Haideţi să vedem ce putem face, mai bine. Şi credeţi-ne că nu e uşor să discutăm de Hala Laminor. În real, pe normativul ăsta, cel mai corect demers este să solicităm să fim exceptaţi prin lege de la aşa ceva. (…) Ăsta e adevărul şi anume că o astfel de clădire, pe real, nu poate fi autorizată ISU”, a afirmat Robert Negoiţă.

Potrivit primarului, după cazurile Colectiv, Tohani, Crevedia, cei de la ISU nu mai vor să semneze avize. El a adăugat că poate şi furniza documente în sensul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.