Robert Turcescu: A mânca în restaurantele din București, cu mici excepții, e sinucidere curată

Jurnalistul Robert Turcescu scrie, pe Facebook, că a mânca la restaurante sau la fast-food-uri în Bucureşti este „sinucidere curată”.

„M-au tot întrebat în ultimele luni diverși amici ce m-a apucat cu postările despre gătit acasă. Le-am spus tuturor că a mânca în restaurantele din București, cu mici excepții, e sinucidere curată. La capitolul delivery, e și mai groaznic: știu din interior despre condiții absolut înfiorătoare în care se prepară „cea mai bună pizza din București ” sau vestita „mâncare chinezească”. Despre fast-food, ce să mai zic: n-ați vrea să știți ce zone ating mâinile, chiar și acoperite cu mănuși de „unică folosință”, cu care vă e preparată shaorma… E jale! Ca să scadă cheltuielile de achiziție a materiei prime, restaurantele de orice tip cumpără de obicei cele mai ieftine ingrediente: legume ofilite, carne în ultima zi a termenului de valabilitate, lactate idem. Se gătește cu FOARTE multă sare! Se pune zahăr la greu, se adauga o nenorocire întreagă de potențiatori de arome șamd. E jale, vă spun ca om care a mâncat în nenumărate cârciumi de fițe sau de nefițe din București și din țară: numeri pe degete de la o mână restaurantele din București, spre exemplu, în care poți mânca fără emoții!

Ce vreau să vă rog: gătiți acasă de câte ori puteți! E un pas mare spre o viață muult mai sănătoasă, mai ales dacă țineți la sănătatea copiilor voștri! Nu sunt extremist, nu plec cu aragazul după mine in concediu, dar ocolesc restaurantele de câte ori pot. Mai ales că, de multe ori (…) ni se vinde la preț mare o mâncare de doi lei, adesea expirată”, scrie Turcescu, citat de ecopolitic.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati